Vzhled všech místností je sladěn do jednoho stylu, který na jedné straně netrpí potřebou falešné skromnosti, aby se snažil zakrývat luxusní styl života majitele, ovšem na druhé straně stále nabízí dostatečně útulné prostředí pro život jeho rodiny.

Autorem projektu nazvaného prostě SP penthouse je brazilský ateliér Studio mk27, v jehož čele stojí Marcio Kogan, který pro tak náročný úkol spojil síly s kolegyněmi Dianou Radomyslerovou a Lucianou Antunesovou.

Ložnice jsou umsítěny do spodního podlaží.

Ložnice jsou umístěny do spodního podlaží.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Velké množství nábytku je vyrobeno ze dřeva žakarandy.

Velké množství nábytku je vyrobeno ze dřeva žakarandy.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Ze všech místností na člověka dýchá pocit spousty prostoru. Přitom si i ty největší místnosti uchovávají pořád dojem útulnosti. Tomu napomáhají dobře volené materiály, jako jsou dřevo, kůže a lněné tkaniny.

Ze všech místností na člověka dýchá pocit dostatečného prostoru. Přitom si i ty největší místnosti uchovávají stále dojem útulnosti. Tomu napomáhají dobře volené materiály, jako jsou dřevo, kůže a lněné tkaniny.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Na mnoha místech v rezidenci je pro obklady i podlahy použit travertin.

Na mnoha místech v rezidenci je pro obklady i podlahy použit travertin.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Interiér penthousu, který stojí v rezidenční čtvrti Sao Paula, nabízí svým majitelům celkovou plochu o velikosti 2000 čtverečních metrů.

Architekti jej uspořádali tak, že nejnižší podlaží vyhradili pouze ložnicím a jejich zázemí v podobě koupelen, toalet (ty přiléhají ke každé z místností) a šaten. Obzvláště velký prostor dostala hlavní ložnice, jejíž jednu stěnu obchází dlouhá průchozí šatna.

V rezidenci je velké množství chodeb. U nich autoři očekávají, že je majitelé záhy vyzdobí spoustou uměleckých předmětů.

V rezidenci je velké množství chodeb. U nich autoři očekávají, že je majitelé záhy vyzdobí spoustou uměleckých předmětů.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Interiér celého penthousu je sjednocen, autoři návrhu ve všech jeho částech použili prakticky totožnou paletu barev.

Interiér celého penthousu je sjednocen, autoři návrhu ve všech jeho částech použili prakticky totožnou paletu barev.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Spoelčenská část domácnosti je v prostředím podlaží, kde je velký obývací pokoj rozdělený do dvou zón.

Společenská část domácnosti je v prostředním podlaží, kde je velký obývací pokoj rozdělený do dvou zón.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Střední podlaží slouží jako hlavní společenská zóna, kde se scházejí členové rodiny a její návštěvy. Právě sem umístili autoři projektu veliký obývací pokoj rozdělený do dvou zón, jídelnu s dlouhým stolem pro spoustu stolovníků a kuchyň s velikým centrálním ostrůvkem, ale také domácí kancelář.

Jendou z místností prostředního podlaží je vinotéka.

Jednou z místností prostředního podlaží je vinotéka.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Okna i terasy rezidence nabízejí nádherný výhled na město.

Okna i terasy rezidence nabízejí nádherný výhled na město.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Nejvyšší podlaží je řešeno jako vyloženě relaxační zóna. Designéři zde mohli nechat naplno vyznít pocit prostornosti a vzdušnosti.

Na rozdíl od nižších pater jsou tu totiž stropy ve dvojnásobné výšce. Díky tomu se zimní zahrada umístěná mezi posilovnou a bazénem nemusí nijak krčit a její tropické rostliny narůstají do pořádné výšky. Nejvíce z vysokých stropů ovšem profituje obrovská rodinná knihovna.

Z dvojité výšky stropu těží v nejvyšší podlaží penthousu především zeleň zimní zahrady. Palmy zde nejsou příliš limitované a mohou narůst do své přirozené výšky.

Z dvojité výšky stropu těží v nejvyšším podlaží především zeleň zimní zahrady. Palmy zde nejsou příliš limitovány a mohou narůst do své přirozené výšky.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Na zimní zahradu v nejvyšší poschodí navazuje bazén.

Na zimní zahradu v nejvyšším poschodí navazuje bazén.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Je to právě tato místnost, jíž se s uznáním podivují architektonická periodika po celém světě. Architekti totiž v jejím centrálním prostoru nabídli rodině čtecí koutky a posezení se spoustu denního světla. Veškeré její stěny pak pokryli od země až do stropu policemi na knihy.

Monotónnímu vzhledu knihoven úspěšně brání otevření každé zdi, přičemž tři rozměrná okna nabízejí uchvacující výhled na město.

V knihovně má všechno obří rozměry. I vstupní posuvné dveře.

V knihovně má všechno obří rozměry. I vstupní posuvné dveře.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Jednolitost stěn knihoven rozbíjí velká okna přivádějící do interiéru i tolik potřebné denní světlo.

Jednolitost stěn knihovny rozbíjejí velká okna přivádějící do interiéru i tolik potřebné denní světlo.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Knihovna fungující zároveň jako čítárna a studovna nabízí nejenom spoustu prostoru pro ukládání knih, ale také příjemná zákoutí, kam se s knihami lze usadit a užít si chvíle soukromí a ticha.

Knihovna fungující zároveň jako čítárna a studovna nabízí nejenom spoustu prostoru pro ukládání knih, ale také příjemná zákoutí, kam se s knihami lze usadit a užít si chvíle soukromí a ticha.

FOTO: Jonas Bjerre-Poulsen

Uspořádání nejnižšího podlaží: 1 - hlavní ložnice, 2 - terasa, 3 - průchozí šatna, 4 - šatna, 5 - úložný prostor, 6 - spíž, 7 - televizní místnost.

Uspořádání nejnižšího podlaží: 1 – hlavní ložnice, 2 – terasa, 3 – průchozí šatna, 4 – šatna, 5 – úložný prostor, 6 – spíž, 7– televizní místnost

FOTO: Studio mk27 (3x)

Uspořádání prostředního podlaží: 8 - zahrada, 9 - velká jídelna, 10 - malá jídelna, 11 - kuchyň, 12 - spíž, 13 - domácí kancelář, 14 - vinotéka, 15 - úložný prostor, 16 - hala, 17 - toaleta, 18 - šatna, 19 - obývací pokoj.

Uspořádání prostředního podlaží: 8 – zahrada, 9 – velká jídelna, 10 – malá jídelna, 11 – kuchyň, 12 – spíž, 13 – domácí kancelář, 14 – vinotéka, 15 – úložný prostor, 16 – hala, 17 – toaleta, 18 – šatna, 19 – obývací pokoj

Uspořádání nejvyššího podlaží: 20 - tělocvična, 21 - bazén, 22 - herna a 23 - knihovna.

Uspořádání nejvyššího podlaží: 20 – tělocvična, 21 – bazén, 22 – herna, 23 – knihovna