Dům je uspořádán tak, že na každém jeho podlaží je pouze jeden samostatný byt. V horní části jsou pak dva tzv. duplexy, tj. byty, z nichž každý zabírá dvě podlaží propojená vlastním interním schodištěm. A právě jeden z nich si rodina pořídila a nechala nově zařídit. Jeho celková plocha podlah činí 400 čtverečních metrů.

Interiér je nově rozčleněn pomocí různých výškových úrovní podlah, ale třeba i podhledů na stropech.

Interiér je nově rozčleněn pomocí různých výškových úrovní podlah, ale i podhledů na stropech.

K bytu přiléhá příjemná terasa, před obývacím pokojem je balkón. Dům má rovněž vlastní vstup na zahradu, která se rozprostírá kolem. Nabízí tak spoustu soukromí a prostoru pro společný život rodiny nejenom v interiéru, ale i v exteriéru.

Architekti interiér zařídili nábytkem, který svým vzhledem odkazuje k 70. létům minulého století.

Architekti interiér zařídili nábytkem, který svým vzhledem odkazuje k 70. létům minulého století.

Jak architekti přiznávají, renovovat byt, jehož autorem je v zemi tolik ceněný architekt, bylo skutečnou výzvou, ale zároveň i vodítkem, jak na to. Řešením se ukázalo být zachování maxima nejvýraznějších prvků charakteristických pro rukopis profesora Eldema a přitom snaha interiér poněkud „odlehčit”.

Jako v mnoha podobných případech to znamenalo především odstranit veškeré pozdější doplňky, předěly a jiné rozčleňující prvky tak, aby se jednotlivé funkční zóny, které k sobě náleží, přirozeně propojily.

Většinu příček a dalších předělů architekti odstranili, ponechali jen ty nejnutnější.

Většinu příček a dalších předělů architekti odstranili, ponechali jen ty nejnutnější.

Architekti sjednotili v celém bytě podlahy. Všude jsou dřevěné.

Architekti sjednotili v celém bytě podlahy. Všude jsou dřevěné.

Dalším velkým zásahem, který je opět pro přístup architektů ze studia Ofist příznačný, je pozornost věnovaná podlahám. I v tomto bytě volaly nejenom po náhradě, ale především po sjednocení. Všude jsou proto nové, dřevěné, a to i v koupelnách a kuchyni.

Retro prvky v interiéru připomínají 70. léta, tedy dobu, kdy byl dům postaven.

Retro prvky v interiéru připomínají 70. léta, tedy dobu, kdy byl dům postaven.

Dvě podlaží bytu sjou propojena schodištěm. Jeho šachtu vizuálně od zbytku interiéru odlišuje tapeta.

Dvě podlaží bytu jsou propojena schodištěm. Jeho šachtu vizuálně od zbytku interiéru odlišuje tapeta.

Na druhé straně, i přestože jsou podlahy na obou úrovních bytu materiálově a vzhledově sjednoceny, architekti jednotlivé funkční zóny odlišili změnou jejich výšky. Prostor se tak stal přirozeně členitým a vizuálně zajímavým.

Dalším dělicím prvkem se pak staly různé druhy tapet použitých na stěnách.

Velkou pozornost věnovali architekti dostatku úložných prostorů.

Velkou pozornost věnovali architekti dostatku úložných prostor.

Odkazem na dobu vzniku domu a bytu je vzhled některých kusů nábytku a dalších zařizujících prvků, které mají záměrně zřetelný retro nádech.

Práce na proměně bytu zabrala nakonec devět měsíců a další tři si vyžádalo zabydlení domova nábytkem a dalšími prvky, nalezením ideálního místa pro každý kus atd.

Úložné prostory v ložnici rodičů mají stejný vzhled, jako ty pod schodištěm.

Úložné prostory v ložnici rodičů mají stejný vzhled, jako ty pod schodištěm.

Koupelna přímo navazuje na ložnici rodičů.

Koupelna přímo navazuje na ložnici rodičů.

Architekti si velmi cenili přístupu svých klientů, kteří nejenom že se po celou dobu jejich práce netajili nadšením a radostí z proměny, ale nový domov po dokončení okamžitě přijali za svůj a začali jej využívat do posledního centimetru.

Vtipné řešení stěny na toaletě.

Vtipné řešení stěny na toaletě