Hlavní obsah

Novostavba s obytným podkrovím splňuje všechny potřeby majitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina z Libereckého kraje se dlouho rozhodovala, zda opravit starý dům, nebo postavit nový. Manželé vlastnili pozemek s hezkým výhledem do přírody, a proto nakonec vyhrála novostavba podle vlastních potřeb a požadavků. K vybudování nového domova z velké míry přispěli i vlastníma rukama.

Foto: Ekonomické stavby (5x)

Rodina se rozhodovala, zda opravit starý dům, nebo postavit nový. Vlastnili pozemek s hezkým výhledem do přírody, a proto nakonec vyhrála novostavba podle vlastních potřeb a požadavků. K vybudování nového domova z velké míry přispěli i vlastníma rukama.

Článek

Krásná velká louka na svahu u lesa dýchala romantikou. Budoucí obyvatelé si sem představovali dům s obytným podkrovím, který by splňoval podmínky pro dvougenerační bydlení, pro čtyřčlennou a dvoučlennou rodinu pod jednou střechou.

Zpočátku přemýšleli i o dřevostavbě, ale nakonec raději zůstali u klasického zděného domu se sedlovou střechou.

Foto: Ekonomické stavby

Hlavní obytné místnosti v přízemí jsou orientovány tak, aby využily slunce i krásný výhled. Z jídelny se dá vyjít na terasu krytou přesahem střechy.

„U zděného domu jsme sázeli hlavně na dlouhou životnost materiálů. Hrubou stavbu jsme si nechali postavit od stavební firmy a zbytek jsme dostavěli svépomocí. Tento způsob byl pro nás finančně zajímavější. Ale nevedla nás k tomu jen finanční situace, rádi jsme využili i možnost zapojit se do stavebního procesu,“ uvádí hlava rodiny.

Foto: Ekonomické stavby

Dům s dispozicí vycházející z tvaru L má v přízemí velký společný obývací prostor, ložnice a hygienické zázemí.

Po určité době hledání našli v časopisech a na internetu kontakt na realizační firmu. Při rozhodování měly vliv příznivé reference v různých časopisech a také široká nabídka možností financování stavby.

„Vzhledem k naší nulové počáteční hotovosti jsme museli kombinovat několik variant financování – z hypotéky a z finančního programu Jistota od Ekonomických staveb.“

Foto: Ekonomické stavby

V podkroví je samostatná bytová jednotka s ložnicí, koupelnou, malým obývákem a kuchyňským koutem.

Dům s dispozicí vycházející z tvaru L má v přízemí velký společný obývací prostor, ložnice a hygienické zázemí, v podkroví samostatnou bytovou jednotku s ložnicí, koupelnou, malým obývákem a kuchyňským koutem. Obě podlaží jsou propojena otevřeným dřevěným schodištěm.

Firma vyšla maximálně vstříc ve všech požadavcích a výsledkem je hotový dům, který se ihned stal domovem pro šest obyvatel. Jsou zde nanejvýš spokojeni, tím ale vše nekončí.

Foto: Ekonomické stavby

Koupelna v podkroví

„Že bychom neměli co dělat, opravdu říct nemůžeme. Bydlíme na samotě u lesa, máme velkou zahradu, ovce, kozu, králíky… nenudíme se. Také chceme zrealizovat dostavbu různých prvků na zahradě, jako je například altánek a přístřešek pro auta. I přesto, že jsme si od firmy nechali postavit jen hrubou stavbu, děkujeme za příjemné jednání a neocenitelné rady při výstavbě svépomocí.“

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Jitka Pálková, více na www.mujdum.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám