Samotné umístění bývalé stodoly má svůj rustikální půvab. Zatímco západní stěnou dům hledí do ulice, východní strana domu směřuje do zahrady s vinohradem, který začíná hned u jeho dveří.

Na jižní straně je pak dlážděný dvorek a přes něj je okny vidět až na moře. Stavba na pozemku zabírá plochu 50 m2.

Na jižní straně domu je dlážděný dvorek.

Na jižní straně domu je dlážděný dvorek.

FOTO: José Campos

FOTO: José Campos

Z původní stodoly architekti zachovali veškeré obvodové zdivo z kamene. Interiér stavby však rozčlenili do dvou úrovní a především do centra prostoru vložili multifunkční box. Ten plní hned několik funkcí.

Ve směru do kuchyně slouží jako spíž, do obýváku funguje jeho stěna coby soustava poliček a skříněk a v jeho útrobách se pak skrývá koupelna s toaletou.

V interiéru domu je umístěn dřevěný box sdružující několik různých funkcí.

V interiéru domu je umístěn dřevěný box sdružující několik různých funkcí.

FOTO: José Campos

V boxu jsou implementovány nejenom koupelna s toaletou, ale také četné úložné prostory.

V boxu jsou implementovány nejenom koupelna s toaletou, ale také četné úložné prostory.

FOTO: José Campos

V přízemí je podlaha z leštěného betonu.

V přízemí je podlaha z leštěného betonu.

FOTO: José Campos

Společenská zóna domu je umístěna do přízemí, kde jsou kuchyň, jídelna a obývací pokoj propojeny do jednoho celku.

Po schodišti, jehož hlavním opěrným bodem je opět centrální box, se vystupuje do horního patra, které slouží naopak jako ryze soukromá zóna a je zde umístěna ložnice majitele domu. Před vstupem do ní je mezanin tvořený vrškem boxu, který je pochozí, a jsou na něm další úložné prostory.

Horní dřevěné lamely v otevřené poloze

Horní dřevěné lamely v otevřené poloze

FOTO: José Campos

Horní dřevěné lamely v zavřené poloze

Horní dřevěné lamely v zavřené poloze

FOTO: José Campos

Kuchyňská linka je navržena tak, aby vzhledem korespondovala z dřevěným boxem.

Kuchyňská linka je navržena tak, aby vzhledem korespondovala s dřevěným boxem.

FOTO: José Campos

Zajímavým prvkem interiéru je sada dřevěných lamel, které lze otevírat či zavírat a tím propojit ložnici se zbytkem interiéru, nebo ji od něj naopak oddělit.

Vršek dřevěného boxu je pochozí. I zde jsou úložné prostory.

Vršek dřevěného boxu je pochozí. I zde jsou úložné prostory.

FOTO: José Campos

Ložnice v horním patře

Ložnice v horním patře

FOTO: José Campos

Ložnici lze se zbytkem domu otevřením otočných lamel.

Ložnici lze propojit se zbytkem domu otevřením otočných lamel.

FOTO: José Campos

FOTO: José Campos

Autoři projektu sázeli při volbě materiálů a barev na jednoduchost a čistotu. V přízemí proto zvolili podlahu z leštěného betonu v tmavě šedé barvě, výmalbu navrhli prostou, bílou. Vše pak nenásilně doplňuje světle hnědá barva březové překližky.

Některé prvky ze dřeva, jako například otočné lamely v horním patře, jsou rovněž natřeny pouze bílou barvou.

Přízemí

Přízemí

FOTO: par-do (3x)

Horní patro

Horní patro

Axonometrický pohled

Axonometrický pohled