Hlavní obsah

Kde je doma silniční cyklista Martin Velits

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální silniční cyklista Martin Velits patřil stejně jako jeho bratr, dvojče Peter Velits, mezi světovou špičku už v kategorii juniorů. V současné době jezdí za Etixx-Quick-Step Pro Cycling Team, a protože hodně cestuje, zajímalo nás, kde je skutečně doma.

Foto: www.modernibyt.cz

Velká francouzská okna propouštějí do interiéru o rozloze cca 80 m2 dostatek přirozeného světla.

Článek

Vzhledem ke své profesi často cestujete. Kde trávíte nejvíce času a kde se cítíte být doma?

Domov je pro mě Púchov na Slovensku. Blízká je mi také Kalifornie. S bratrem máme společný byt v Pezinku blízko Bratislavy. Pořídili jsme si ho, abychom si ulehčili cestování na vídeňské letiště.

Foto: www.modernibyt.cz

Martin Velits: domov je rodina.

Máte jako profesionální cyklista nějaké speciální požadavky na bydlení? Třeba zvláštní místo pro vaše kolo a další nezbytnosti…

S bratrem máme poměrně velkou garáž, kam se nám všechno vejde.

Zařizoval jste interiér sám. Zajímají vás současné trendy v designu a architektuře? Jakým materiálům v prostoru dáváte přednost?

Byt jsem si zařídil sám, ale hodně jsem se inspiroval různými časopisy a také v bytech svých přátel. Mým nejoblíbenějším materiálem je určitě dřevo. A to na všechny způsoby - přírodní či lakované, světlé nebo tmavé. Právě proto mám v bytě parkety.

Vašemu bytu dominuje kuchyň. Vaříte, když nejste na cestách?

V poslední době vařím, jen když musím, ale dříve jsem vařil víc. Myslím, že mi to celkem jde. Velká kuchyň v bytě je pro mě základ.

Mám rád, když je kuchyň spojena s obývacím pokojem, a je to také moje nejoblíbenější místnost v bytě. Když přijde návštěva, můžeme si všichni povídat, i když jídlo není ještě hotové.

Foto: www.modernibyt.cz

V kuchyni propojené s obývacím pokojem Martin nejvíc oceňuje možnost povídat si se svými hosty i při vaření, které ho baví.

Co pro vás dělá byt nebo dům skutečným domovem?

Domov je pro mě jednoznačně tam, kde je moje rodina.

Proč jste se rozhodl vstoupit do týmu EQS?

V Etixx-Quick-Step Pro Cycling Teamu jsem již čtvrtým rokem. Je to jeden z nejlepších týmů na světě. Když jsem dostal tehdy nabídku od Patricka Lefeverea, manažera týmu, tak se prostě nedalo odmítnout.

Foto: www.modernibyt.cz

Martinovým nejoblíbenějším materiálem je dřevo. V celém bytě má proto podlahu z dubových parket z kolekce Imperio od výrobce Quick-Step, kterou tvoří 220 cm dlouhá a 22 cm široká prkna s olejovanou povrchovou úpravou.

Ze kterého vítězství máte největší radost?

Jsem spíše typ závodníka, který nesbírá vlastní vítězství, ale který pomáhá týmovým lídrům. Mezi sportovní vrcholy, jichž si opravdu cením, patří určitě třetí místo v jedné z etap cyklistického závodu Vuelta a Espaňa a vítězství v týmové časovce.

Co vás čeká v nejbližší době a jaké jsou vaše dlouhodobější cíle?

Momentálně jsem na závodech Tour de California, dále mě pravděpodobně čeká Tour of Belgium a později mistrovství Česko-Slovenska.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Jana Polomová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám