Hlavní obsah

Doplňky připomínající vylitou barvu jako inspirace pro bytový design

Novinky, tnk

Pokud hledáte tipy, jak dostat do interiéru celkem nenuceně více barev, zkuste se nechat inspirovat akční malbou a interiérovými doplňky, které imitují cákance či vylitou barvu. Prostor tak nápaditě oživíte a dodáte mu mladistvý šmrnc.

Foto: Novinky.cz, Black By Design

Nudné stolování oživíte mísou, která připomíná zčeřenou vodu po vhození libovolného předmětu.

Článek

Za pozornost stojí stolní lampičky, jejichž podstavec je inspirován samotnou barvou. Stínítko pak připomíná stejnobarevný kbelík. Jde o kousky, které skvěle zapadnou do dětských pokojů a obecně do prostorů mladších generací.

Vytvořit si je můžete i ponořením objektů do barev vhodných pro daný typ materiálů. Barvu pak nechte volně stékat, aby vytvořila nepřesnosti, které jsou rozhodně  žádoucí.

Foto: Beacon Lighting, Etsy

Vylití barvy připomenou nápadité lampy i jednoduché Matrjošky.

Interiér si můžete podobně dekorovat i sami. Je k tomu třeba ale trocha uměleckého citu a odvahy. Vyplatí se sladit barevné tóny a vsadit buď na výrazné syté tóny, nebo naopak na pastelové. Na stěnách nechte vyznít tahy štětcem i vzniklou strukturu.

Foto: Pixers

Při výmabě se můžete nechat inspirovat vinylovou tapetou.

Pokud jste v dekorování opatrnější, volte doplňky, které je možné podle nálady vyměnit. Interiéru dodají šmrnc a nejsou nijak zavazující. Nemusíte se tak bát hodně výrazných barev a vzorů.

Kousky s motivem zčeřené vodní hladiny můžete kombinovat s batikovanými látkami, které mohou efekt umocnit.

Foto: In-Spaces

Zčeřenou hladinu můžete obivovat i jako motiv na polštářích.

Stolování zpestří lehké silikonové mísy imitující šplouchnutí barev. Stanou se výrazným a dominantním solitérem. Díky nízké hmotnosti se skvěle hodí i pro přenášení pokrmů z interiéru do exteriéru.

Foto: Novinky

Silikonové misky připomínající barevnou tekutinu jsou lehké a odolné.

Na stěnách uplatníte obrazy s motivem kapky nebo vodní hladiny. Ty mohou na první pohled připomínat i královskou korunu a dodají prostoru na zajímavosti. Podobné obrazy si můžete nechat vytvořit na zakázku i z vlastních fotek.

Foto: Novinky

Žblunknutí se může v interiéru objevit i jako obrazová dekorace, kterou seženete v hobby marketech.

Tyto typy doplňků vnesou do prostoru dojem svěžesti a kreativity, nejlépe se hodí do interiérů zařízených v bohémském a etno stylu. Zapadnou i do prostor zařízených ve stylu pop-art a do všech kreativně řešených dětských pokojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám