Hlavní obsah

Policové systémy se zabudovanými vázami a květináči propojují funkčnost a krásu

Novinky, tnk

Designér Jakub Berdych ze studia Qubus navrhl nápaditou polici Všechno, co chceš a svítidlo Hermetik, které ocenila i porota soutěže Czech Grand Design. Policový systém má nápaditě integrovanou dominantní vázu, která majitele vybízí k umisťování čerstvých květin v interiéru.

Foto: archiv Czech Grand Design, Salim Issa, (koláž)

Designér Jakub Berdych a jeho multifunkční policový systém s trefným názvem Všechno, co chceš.

Článek

Berdych by svou polici doporučil předně do větších interiérů. „Stylově je to věc zákazníka. Police je navržena jako objekt. Pokud interiér unese třeba velké sochařské dílo, pak by zde mohl být i prostor pro polici. Svým objemem a nákladností výroby je určena spíš pro větší a puristický interiér,” uvedl.

Police podle Berdycha výrobně vznikala zhruba půl roku. „Nápad je ale o roky starší. Snažím se dělat věci, které mají ještě jiný význam, než obecnou estetiku a funkci. Jsou to více obytné sochařské objekty,” uvedl autor o své oceněné práci. Jeho cílem bylo vytvořit objekt s přidanou funkcí, což se mu bezesporu povedlo.

Foto: archiv Czech Grand Designu

Váza má siluetu starověké keramické nádoby Amfrory.

Jakub Berdych a jeho kolega Maxim Velčovský dlouhodobě působí v design shopu s názvem Qubus, který prezentuje současný český design světových jmen a značek. Společně se snaží o přesah značky za hranice republiky.

Letos byl Berdych nominovaný na Designéra roku. Tento titul ale nakonec získalo studio Olgoj Chorchoj [celá zpráva].

Objektem, za který byl Berdych nominovaný, se můžete nechat volně inspirovat. V poslední době je přinášení přírody do interiéru hodně v kurzu, i další designéři tak vytvářejí kousky s integrovanými vázami, květníky nebo přímo květináči.

Foto: einrichten-design.de, Black By Design

Polučky z kovu s práškovým nástřikem a s květníkem z bukového dřeva skvěle zapadnou do industriálnějších interiérů.

Tyto kousky se skvěle hodí do všech moderních zimních zahrad. V nich poslouží jako prostor pro odložení nezbytného zahrádkářského náčiní a zároveň se stanou prostorem pro rostliny.

Foto: Bellila

Police Volcano s květináčem na malou bonsaj jsou kompromisem mezi praktičností a estetikou.

Skvěle se hodí i do prostor, které slouží jako přechod z interiéru do exteriéru. Díky těmto policovým systémům se vám podaří vytvořit nenásilný přechod mezi vnitřkem a vnějškem budovy.

Police s vázami a květináči se tak uplatní i v předsíních rodinných domů a vil se zahradami.

Foto: MijMoj Design

Ručně vytvořená dubová police má zabudovanou skleněnou vázičku na stonek květiny.

Podobné kousky si může šikovný kutil vytvořit i sám doma. Nepotřebné vázy je dokonce možné použít i jako nosný systém pro police. Jen je třeba zvolit jejich správnou výšku a vybrat pevnější kousky, které unesou i obsah polic.

Foto: Lime Lace

Modulární policový systém má italského ducha a je inspirován tvary historických váz.

Inspirovat se můžete i dalšími kousky, které propojují přírodu s interiérem. Za pozornost stojí třeba koberec, který německá designérka pošila mechem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám