Hlavní obsah

Mladý pár rekonstruoval koupelnu. Je větší, hezčí a zvládli to téměř sami

Novinky, nes

Naše čtenářka Lenka bydlí se svým partnerem v rodinném domku u rodičů. Každá z domácností obývá jedno patro, a tak místo aby úspory investovali do koupě nového obydlí, použili je na rekonstrukci stávajícího bydlení, konkrétně na proměnu koupelny.

Foto: Archiv čtenářky (8x)

Rohovou vanu doplňuje nika na toaletní kosmetiku a praktický odkládací prostor.

Článek

„Naším požadavkem byla vana i sprchový kout a dostatek úložného prostoru. Vzhledem k tomu, že v původní koupelně byla jen vana situovaná pod šikminou, docházelo při sprchování k vlhnutí šikminy a člověk se nemohl pořádně postavit, natož se osprchovat bez obav, aby nepoškodil sádrokarton,“ napsala nám čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelé ladili koupelnu do světlých odstínů tolik moderní škály taupe.

Foto: Archiv čtenářky

Tmavohnědý nábytek hezky kontrastuje se světlými obklady.

Aby mladý pár mohl plochu koupelny zvětšit, proboural zeď oddělující koupelnu a toaletu. Druhá místnost má v současné podobě zhruba poloviční hloubku, ta je ovšem stále plně dostačující. V koupelně tak vznikl útulný výklenek pro rohovou vanu.

Foto: Archiv čtenářky

Mladý pár všude zvolil hranaté baterie, k nimž zvolil i odpovídající tvar umyvadla.

„Zde se nachází i prostorná nika s regulací světla a odkládací plocha na ručník či miminko. Já ji pak používám na notebook při poslechu relaxační hudby,” upřesňuje Lenka.

Foto: Archiv čtenářky

K novinkám v koupelně patří i sprchový kout.

Součástí změn byla i mírná úprava chodby, do níž se z koupelny vychází. Vznikl v ní menší výklenek, který pár samozřejmě nenechal zahálet a prakticky jej využil coby vestavěnou skříň.

Foto: Archiv čtenářky

Nade dveřmi jsou prakticky uloženy skříňky.

„Většinu prací, včetně návrhů, jsme si dělali sami. Protože víme, kolik času zabere hledání inspirace, rádi bychom tímto pomohli dalším lidem a byli jim také múzou,” uzavřela svůj dopis naše čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Původní uspořádání

Foto: Archiv čtenářky

Nová podoba koupelny

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám