Hlavní obsah

Design se v kuchyni neztratí

Právo, Sylva Svobodová

Kvalitní materiály, ladné tvary, veselé barvy, ergonomicky promyšlené detaily a moderní technologie jsou i v našich kuchyních! Zastupují je drobné spotřebiče, které rychle a bez námahy mixují, najemno nasekají, postupně ohřívají, přesně a bez chyb váží.

Foto: IKEA

Rodinná kuchyň a velká pracovní plocha, kde „tvoří“ s chutí i malí pomocníci, je plně využitá.

Článek

Namele bez reptání

Nejen o Vánocích se mlýnek nezastaví. Tento výrobek ergonomicky příjemný do ruky má krásný design, šest různých mlecích mechanismů s různou hrubostí: sůl, pepř, chilli papričky, bylinky, koření, mořská sůl, zvládne i sýr a oříšky. Cena 1280 Kč.

Foto: WWW.POTTENPANNEN.CZ

Udrží jídlo dlouho teplé

Smaltovaný litinový hrnec tajine (čti tažín) se speciálním keramickým dnem se prodává v osmi barevných provedeních. Vhodný je na dušení, pečení, polévky. Jídlo si dlouho zachová svoji teplotu, a tak lze z hrnce přímo servírovat. Speciální hroty pod poklicí vytvářejí cirkulaci, vaření probíhá pomaleji a jídlo je chutnější. Cena od 5429 Kč.

Foto: WWW.VASEKUCHYNE.CZ

Teplý čaj po procházce

Moderní vakuová konvice o objemu 1 l se prodává v krásných barevných kombinacích. Nápoj udrží teplý až 12 hodin. Materiál kov, vrchní vrstva lak, víčko a rukojeť pochromovaný plast. Praktická manipulace jednou rukou, snadno se čistí, je recyklovatelná, cena 1499 Kč.

Foto: WWW.INTELIGENTNI-KONVICE.CZ

Maso už se potí

Teplotu uvnitř pečícího masa nám změří speciální teploměr Gradius. Je z nerezavějící oceli a odolného skla, vhodný pro všechny trouby, nelze ho mýt v myčce. Cena 199 Kč.

Foto: TESCOMA

Hrnec do trouby i na sporák

Šikovný keramický hrnec zvládne vše! Používat ho můžeme na pečení v troubě, ale také ho v klidu postavit na sporák a vařit v něm. Průměr má 31 cm, výšku 22 cm, objem 3,5 l. Výroba ruční, odolný proti poškrábání, běžně lze mýt v myčce. Cena 5119 Kč.

Foto: WWW.VASEKUCHYNE.CZ

Vyšlehá do pěny

Mixér je v kuchyni nezbytný a při pečení obzvlášť. Umí se „rozběhnout“ na pět rychlostí, má dvě hnětací a dvě šlehací metly, velikost 20 x 16,5 x 8 cm a je za 749 Kč.

Foto: WWW.GORENJE.CZ

Lžíce přesně dávkuje

Snadno a rychle zvážíme mouku, cukr, koření, smetanu i máslo do hmotnosti 300 g. Lžíce nabízí možnost postupného vážení více potravin současně, má 3V litinovou baterii a stojí 499 Kč.

Foto: TESCOMA

Mixujte pohodlně

Tyčový mixér veselých barev má plynulou regulaci rychlosti, je extra tichý, vybaven je nerezovým nástavcem pro mixování a nerezovým sekacím nožem, má podsvícený hlavní vypínač a 800ml mixovací nádobku s víčkem. Velikost 68 x 68 x 400 mm.

Foto: WWW.SENCOR.CZ

Dobře vypadá a umí vážit

Elektrická kuchyňská váha Accura zváží cokoliv do hmotnosti 3 kg. Vážicí plocha je z odolného skla, které se snadno čistí, váha váží v gramech i uncích. Velikost 20,3 x 16,5 cm, cena 399 Kč.

Foto: TESCOMA

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám