Hlavní obsah

Praktický i vtipný domov něžné designérky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Markéta nebyla vždy designérkou. Dlouholetá čtenářka časopisu o bydlení však dnes nabízí službu, kterou nazvala rychlodesign, přesto se ale zázemí pro ni a syna rodilo pozvolna. Má totiž ráda více stylů a musela si ujasnit, který je ten pravý právě pro ni. Interiér, který vytvořila, prostupuje ženská něha, je praktický a plný vtipných nápadů.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj pro paní domu představuje přátelské meditační místo. Vládne mu elegance, jemné tóny barev (bílá, tyrkysová a béžová) a jednoduché linie.

Článek

Když Markéta uzavřela jednu kapitolu svého života, koupila 86 m2 velký nový byt se zahradou v nízkoenergetické dřevostavbě hned za Prahou. Nejdříve tu bydlela s dvěma syny, dnes tu ale žije jen s mladším Janem.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Byl nejvyšší čas myslet také na sebe. Přála si vytvořit zázemí, které by ji uspokojovalo a každodenně naplňovalo radostí, protože doma také pracuje.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Duch moderní romantiky

Po odchodu dospělého syna Jakuba z domu měla Markéta jasno - celý interiér předělala.

Foto: www.modernibyt.cz

Původně tmavou předsíň Markéta rozzářila komodou, kterou přelakovala světle modrou barvou, a velkým zrcadlem zhotoveným na míru.

Dopřála si novou kuchyň, která je blízká jejímu naturelu. To by ale nebyla ona, aby sem nevnesla otisky své tvořivosti.

Foto: www.modernibyt.cz

Interiérům v duchu moderní romantiky sluší kombinace jednoduchých linií se zdobnějším.

Foto: www.modernibyt.cz

Romanticky laděnou kuchyň dotvářejí i detaily ve shodném stylu – trouba, dřez s baterií i úchytky.

Tam, kde lidé běžně mají obkládačky, Markéta vyrobila skutečnou tabuli. Je skvělým doplňkovým komunikačním prostředkem mezi ní a synem, tam si vyměňují vzkazy. Její styl se ale neutápí v bezbřehé romantice.

Foto: www.modernibyt.cz

Designová ikona – křeslo Eames Plastic Armchair DAW – ukousla z rozpočtu větší díl. Ten ale Markéta hravě kompenzovala vlastní kreativitou. Pracovní stůl sestavila z dílů zakoupených v Ikea.

Jde o styl, v němž se mísí jednoduché linie s romantickými prvky. Dává si velmi záležet na designových doplň­cích, které ji oslovují, například hrnky z kolekce Bettina od Jana Kaplického či nový design konvic Simax.

Markéta nechtěla obývací pokoj připravit o jeho lehkost a ukrojit z něj metry pro vytvoření jídelny. Proto se rozhodla pro verzi vyššího jídelního stolu, který je v jednotné linii s pracovní deskou kuchyňské sestavy.

Foto: www.modernibyt.cz

Rozkládací lůžko dekorují polštáře zpracované podle Markétina návrhu a růžový přehoz z umělé kožešiny.

Síla vlastní tvorby

Ženu s romantickou duší prozrazuje elegantní tón růžového akcentu, který je součástí Markétiny ložnice a pracovny. Místu vdechla svěžest a vlastní energii. Markéta kolem sebe nepotřebuje drahý nábytek. Musí ji ale obklopovat předměty, které ji těší, a nejlépe ty, které sama vytvoří.

Foto: www.modernibyt.cz

Pokoj syna zdobí část Eiffelovy věže, kterou podle návrhu Markéty na stěnu namalovala přítelkyně Honzy. Věž je rafinovaně nasvícená LED diodovým osvětlením, které je integrované do zadní části pohovky.

A když už si něco koupí, musí to být něco, co ji opravdu okouzlí. Na pletený sedák s růžemi, který se sem dováží z Indie, se chodila dívat dva roky, než si ho pořídila.

Markéta pracuje i se starými předměty, které drobnou úpravou přetvoří v půvabný originál. Baví ji užít netradiční materiály na nezvyklých místech, kde by je nikdo nečekal. Stačí se podívat na podnož pracovního stolu omotanou textilií.

Markéta Fleischnerová
Navrhuje soukromé i komerční interiéry a nábytek. Také vytváří interiéry v duchu feng-šuej. Stranou nezůstává ani dekorování interiéru. Pro jakékoliv příležitosti připravuje květinové dekorace. Nabízí atraktivní službu nazvanou rychlodesign.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám