V přízemním domě, který stojí na poloostrově Mornington, v australské provincii Viktoria, je dost místa pro dvougaráž, čtyři pokoje, halu a velkou společenskou zónu zahrnující obývací pokoj, jídelnu a kuchyň.

Na severní straně je dům rozšířen do exteriéru v podobě zastřešené terasy.

Na severní straně je dům rozšířen do exteriéru v podobě zastřešené terasy.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Venkovní posezení na terase je ze západní strany stíněno dřevěnou mříží.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Součástí domu je garáž pro dva vozy.

Součástí domu je garáž pro dva vozy.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Interiér domu nenápadným způsobem přechází do exteriéru.

Interiér domu nenápadným způsobem přechází do exteriéru.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Stavba umístěná na prostém, obdélníkovém půdorysu má jednoduchou plochou střechu s přesahem na severní straně, kde je i terasa.

Na západní straně architekti navrhli dlouhou stěnu tvořenou dřevěným roštem, jehož smyslem je stínit dům a přilehlý exteriér před intenzívním sluncem. Tento prvek zároveň hezky ozvláštňuje vzhled domu.

Zeď s cihlami pokračuje do interiéru, kde je do ní zasazen krb.

Zeď s cihlami pokračuje do interiéru, kde je do ní zasazen krb.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Do domu se vstupuje vysokými dveřmi, do chodby oddělené od hlavního prostoru zdí.

Do domu se vstupuje vysokými dveřmi, do chodby oddělené od hlavního prostoru zdí.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Architekti zvolili pro stavbu velmi jednoduchou, ale efektní kombinaci materiálů. Na fasádách i v interiéru střídají čistě bíle omítnutý beton se sklem, dřevem a kovem.

Bílá stěna s dekorem cihel odděluje vstup do domu od zastřešené terasy a pokračuje do interiéru, kde je do ní v obývací zóně zasazen krb.

Hlavní společenský prostor domova v sobě spojuje kuchyň, jídelnu a na ni navazující obývací pokoj.

Hlavní společenský prostor domova v sobě spojuje kuchyň, jídelnu a na ni navazující obývací pokoj.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Dům je nejvíce otevřen na severní straně, kde také nabízí nejúchavtnější výhled do přírody.

Dům je nejvíce otevřen na severní straně, kde také nabízí nejúchvatnější výhled do přírody.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

Hlavní ložnice je uložena na stejné straně domu jako společenská zóna.

Hlavní ložnice je uložena na stejné straně domu jako společenská zóna.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell

V domě jsou světlé podlahy z olejovaného dubového dřeva. Ty dodávají interiéru moderní, a přesto jemně rustikální charakter. S nimi pak hezky koresponduje spousta dalších dřevěných detailů vyrobených ze stejného materiálu.

Mozaiku v interiéru použitých materiálů doplňují ocelové a mramorové prvky.

V celém interiéru i exteriéru se doplňují čtyři základní prvky: sklo, bílé zdivo, dřevo a kov.

V celém interiéru i exteriéru se doplňují čtyři základní prvky: sklo, bílé zdivo, dřevo a kov.

FOTO: Hilary Bradfordová & Derek Swalwell