Hlavní obsah

Příjemné a pohodlné cvičení v klidu domova

Právo, Sylva Svobodová

Pohyb, posilovací cvičení a relax nás udrží v rovnováze tělesné a psychické. Hýbat se je přirozené, a kdo život prosedí, přivolá si nemoci. Je jedno, jaké cvičení zvolíme, musí dělat příjemně tělu i duši.

Foto: KETTLER (4x)

Gymnastický míč je pro každého, potřebujeme jen správnou velikost. Velikost 65 cm je vhodná do asi 170 cm výšky, 75 cm velký míč je určen pro osoby nad 170 cm. Míč má mírně pružit, nebýt přehuštěný ani měkký. Cena míče s masážními bodlinkami 890 Kč

Článek

V zimním období jsou omezené venkovní aktivity, a tak cvičíme doma nebo ve sportovních zařízeních. Máme odlišné zájmy, temperament a tomu odpovídá i pohyb.

Foto: KETTLER

Ergometr je vybaven indukční brzdou díky tomu lze dávkovat zátěž. Ideální je i pro rehabilitaci a udržení kondice v jakémkoliv věku. Pulsem řízený program nás udrží ve správném tempu. Kombinace černé s luxusními prvky z hnědé kůže. Cena 24 990 Kč

Foto: WWW.VIBROSTATION.CZ

Vibrační plošina s technologií naklápění. Pracuje na principu vytváření vibrací, které jsou přenášeny do těla. Svaly se samovolně stahují, cvičení vyžaduje menší námahu, uživatel se nepotí. Plošina je mobilní, snadno se přenáší.

Foto: WWW.INSPORTLINE.CZ

Pogumovaná činka o hmotnosti 4 kg se výborně drží a je bezpečná. Má chromovou rukojeť ve tvaru zvonu s trojúhelníkovým úchopem. Spodní strana činky je mírně seříznutá pro větší stabilitu při odložení. Cena 390 Kč.

Někdo dává přednost posilovacím strojům a dynamice v rytmu hudby, jiný se raději protahuje na podložce a nedá dopustit na jógu.

Teprve později můžeme přidat činky, protahovací pásky, švihadlo, balanční míč a jiné pomůcky.

Foto: KETTLER

Kdo má posílené břišní svaly, nepřetěžuje záda. Břicho skvěle vytvaruje AB Roller, aniž bychom namáhali šíji. V rovině očí je integrovaný počítač, který informuje o počtu opakování cviku a spotřebě energie. Cena 1290 Kč.

Kdo je náročnější, pravidelné cvičení je mu vlastní a má doma hodně místa, může si zařídit domácí posilovnu: trenéři doporučují veslovací a běžecký trenažér, cyklistický rotoped.

Ale pamatujme: nejdůležitější je naše disciplína a radost z pohybu. Není to o velkých investicích.

Foto: KETTLER

S digitálním švihadlem už nemusíme počítat, kolikrát jsme přeskočili. Také měří spotřebu energie a vše zobrazí na integrovaném displeji. Cena 390 Kč.

Foto: WWW.INSPORTLINE.CZ

Balanční podložka má průměr 63 cm, výšku 18 cm, hmotnost 4,5 kg a nosnost 200 kg. Vhodná pro aerobní a balanční cvičení, může být použita měkkou částí nahoru i dolů. Posiluje hluboko uložené partie, které se obtížně procvičují.

Jak vybrat jógamatku

Nabídka je pestrá, jde o to, neudělat při výběru chybu. Podložky mají obvykle tloušťku 3 a 5 mm (ty silnější jsou dvoubarevné, měkčí).

Foto: WWW.YOGAGURU.CZ

Jóga posiluje i protahuje tělo, udržuje nás v psychické rovnováze, učí nás soustředit se i meditovat. Je nenáročná na vybavení, lze ji cvičit na dovolené, v přírodě. Potřebujeme jen jógamatku, na snímku v dvoubarevném provedení, cena 1560 Kč.

Foto: WWW.YOGAGURU.CZ

Při cvičení jógy je důležité správné provádění pozic. Na důkladnější protažení slouží pásky Cotton yoga Strap v rozmanitých barvách. Cena 350 Kč.

Kdo hodně cestuje, preferuje výrobek o síle 1,5 mm, protože takovou podložku lze srolovat a snadno přenést. Nezapomeneme ani na kvalitní ručník, zvláště pokud provozujeme hot jógu, kde se cvičí při vyšší teplotě.

Foto: WWW.YOGAGURU.CZ

Dechová cvičení jsou v józe nezbytná a výborným pomocníkem v jejich provádění je polštářek.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám