Hlavní obsah

Rodiče nechali dětem proměnit pokoje. Jsou veselejší a prostornější

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina čtenáře Tomáše přistoupila letos k proměně pokojíků svých dětí. Cílem bylo vytvořit oběma malým školákům příjemné, veselé prostředí, kde budou mít dostatek prostoru ke studiu i hrám. S výsledkem se nám čtenář pochlubil.

Foto: Archiv čtenáře (7x)

Dětské pokoje po proměně hezky prokoukly.

Článek

Tomáš sám oba pokoje v domě na okraji Prahy vymaloval bílou barvou, pokládku nové, kvalitní vinylové podlahy ovšem raději svěřil odborné firmě.

Do obou místností zvolili dekor imitující dubové dřevo, který hezky koresponduje s novým, dřevěným nábytkem.

Foto: Archiv čtenáře

Hráškově zelenou barvu doplňků si vybrala malá studentka.

Foto: Archiv čtenáře

Nová dřevěná postel čeká už jen na osazení matrací.

„V každém pokojíku bylo třeba vymyslet nové uspořádání pro široké lůžko, psací stůl a dostatek úložných prostor tak, aby se do nich vešlo nejen oblečení a školní potřeby, ale samozřejmě také hračky dětí,” napsal nám čtenář.

Foto: Archiv čtenáře

Nová široká lůžka nahradila dvojice postelí v každém pokojíku.

Foto: Archiv čtenáře

Cílem změn bylo poskytnout dětem příjemné prostředí na studium i hry a nabídnout jim dostatek úložného prostoru.

O řešení obou místností Tomáš požádal designéra Stanislava Vosátku, který mu vytvořil trojrozměrný návrh pro oba pokoje.

Zajímavým nápadem, který vzhled pokojíků ozvláštňuje, jsou tvarované dřevěné obkladové desky, které narušují jednolitost bílých stěn. Nábytek místo původního v přírodní barvě je v kombinaci cool grey a vanila a vybrané prvky jsou pak v živých veselých barvách. Ty si děti vybraly samy.

Foto: Archiv čtenáře

Zajímavým nápadem je dřevěný obklad stěny oblého tvaru, který rozbíjí jinak příliš lineární rysy pokojů a zároveň supluje i funkci čela postele.

Zatímco malý Honzík, který chodí do druhé třídy, zvolil světle modrou, jeho sestřička páťačka Anetka se rozhodla pro hráškovou zelenou.

Foto: Archiv čtenáře

Původní podoba prvního a druhého pokoje

„Realizace netrvala moc dlouho. Jakmile jsme se dohodli na definitivní podobě pokojů, trvalo šest týdnů, než nám truhlářská firma vyrobila veškeré zařízení a na místě je instalovala,“ pochvaluje si závěrem svého dopisu Tomáš.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám