Hlavní obsah

Karavan určený pro cyklisty poskytne útočiště při nepřízni počasí

Novinky, tnk

Dánové přišli na nápad vytvořit mini karavan. Je určen speciálně pro cyklisty, kteří chtějí ušetřit za ubytování a neztrácet čas hledáním hotelů. Interiér poskytne celkem pohodlný nocleh pro dva dospělé a prostor pro večeři ve čtyřech.

Foto: Profimedia.cz

Karavan ušetří náklady na ubytování při delších jízdách.

Článek

S nápadem vytvořit karavan Wide Path Camper, určený speciálně pro potřeby cyklistů, přišel dánský podnikatel Mads Johansen. Nebyl první. Před ním se o podobný kousek pokusila řada amatérů. Vznikl i menší francouzský karavan Foldavan, který ale v interiéru nabízel jen lůžko. Dánský kousek však obsahuje celkem plnohodnotný interiér.

Jsou v něm praktická rozkládací lůžka, která vzniknou rozložením lavic v jídelním koutku. Důležitou součástí je 300litrový úložný prostor pod lůžkem, který je možné využít pro uskladnění rekreačního vybavení.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru nechybí menší koutek připomínající vlakové kupé se sklápěcím jídelním stolkem a lavicemi.

Karavan obsahuje postel, úložný prostor, jídelní kout i prostor pro přípravu potravin. Interiér je založený na skládacím nábytku menších rozměrů. Jsou v něm i dvě rozkládací židle, které se převážejí vně karavanu.

V kuchyňce je jen základní vybavení, sada nádobí, rychlovarná konvice a vařič. Díky výškově nastavitelným nohám stačí pro rozložení karavanu ke kempování jen tři minuty.

Karavan má při přepravě rozměry 99 x 130 cm, při rozložení se jeho délka zdvojnásobí na 2,6 metru. Je celkem lehký, v odlehčené výbavě váží jen 45 kg.

Foto: Profimedia.cz

Lůžko má menší rozměry, ale nechybí výhled z okénka.

Karavan je také možné využívat pro jednoduchou přepravu zboží po městě. Ocení ho tak i drobní farmáři a pěstitelé prodávající své výrobky na trzích. Příbytek se uplatní i jako mobilní kancelář.

Foto: Profimedia.cz

Karavan je určený pro dovolenou single nebo v páru.

Existuje zatím jako prototyp v klasickém bílém provedení. Mohou ale vzniknout různé barevné varianty. V příštím roce se má karavan dostat do prodeje. Chystá se i varianta se solárním panelem či slunečníkem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám