Hlavní obsah

Byt, který byl láskou na první pohled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro byt v klidné části Prahy se Jana rozhodla okamžitě, když ho viděla. Hned druhý den zaplatila zálohu a svého rozhodnutí ještě nelitovala. Byt si zamilovala a věnuje se mu s láskyplnou péčí, která mu nesmírně svědčí.

Foto: www.modernibyt.cz

Zařizování obývacího pokoje začalo dárkem od kamarádky. Díky váze, která Janě evokovala design 60. let, hraje retro nábytek hlavní roli.

Článek

Jana se do zařizování bytu vrhla sama bez pomoci a v průběhu zjistila, že si to velice užívá.

Zorientovala se poměrně rychle v nabídce, našla si oblíbené obchody, něco nakoupila na internetu, něco dostala od přátel a vytvořila pohodový svěží interiér.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Bavilo ji to tolik, že se pak zapsala do několika kurzů o bytovém designu a pokračovala studiem v designové škole.

Dnes pomáhá zařizovat byty kamarádkám a ráda by se proměnám bytů věnovala dál, třeba i profesionálně.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Začalo to Bruselem

Prvním zařizovacím prvkem byla keramická váza v bruselském stylu, kterou Jana dostala od kamarádky a která byla impulzem zvolit tento styl jako nosný. Jak Jana sama říká, je to pro ni nostalgická vzpomínka na rané dětství.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj je zařízený převážně ve stylu šedesátých let, který si majitelka oblíbila.

Mnoho zařizovacích předmětů v bytě Jana pořídila ve svém oblíbeném obchodě Moare, kde se dají koupit komody, sedací nábytek, stolky, ale i světla a vázy převážně z šedesátých nebo sedmdesátých let.

Jana, která budí dojem věčné optimistky, promítla svůj naturel i do barevného ladění bytu.

Foto: www.modernibyt.cz

Retro plakáty mají své kouzlo a jsou zajímavějším dekorativním doplňkem než reprodukce známých obrazů.

Jasné svěží barvy a odvážná kombinace hráškové, fuchsiové a teplé hnědé vytváří radostný a útulný celek. Když Janu posloucháte, máte dojem, že zařizování bytu je čirá radost a zábava.

Foto: www.modernibyt.cz

Masivní kuchyňská sestava byla nejnákladnějším zařizovacím prvkem.

O každém předmětu vám řekne, proč se jí líbil, kde ho našla a jakou radost jí to udělalo. Zkrátka získáte pocit, že vytvořit si útulný domov je jedna velká radostná párty a ne spousta času stráveného zmateným pobíháním po obchodech, hledáním na internetu, rozbalováním úlovků a pocity zklamání, že věci se vám do bytu nevejdou, nebo nehodí a radši jste si na to měli najmout profesionála.

Venkovská idylka v Praze

Jana si svůj domov vybrala spontánně, ale neomylně. Cítí se tu, jak sama říká, jako na dovolené. Když za sebou zavře dveře bytu, okamžitě dokáže odhodit pracovní stres a projít svým barevným bytem na rozkvetlou lodžii, kde si v teplých dnech užívá výhledu do zeleně nebo si čte své oblíbené knížky.

I zařízení kuchyně je přizpůsobeno pocitu venkovské vzdušnosti a rozevlátosti.

Foto: www.modernibyt.cz

Krásné staré lahve jsou příjemným kuchyňským dekorativním předmětem.

Kuchyňská sestava je vyrobena na míru. Jana si ji objednala v pražském obchodě Mamaison, kde lze kromě typizovaného nábytku pořídit i nábytek na míru. Jana měla představu světlé kuchyně, v jaké vařily naše babičky, která ale bude poskytovat veškerý komfort moderní doby. Zařízení kuchyně bylo největší investicí, ale Janě přináší radost.

S pečlivostí a s citem pro barvy sobě vlastním vybírala i nádobí a veškeré kuchyňské vybavení, které samozřejmě ladí i s ubrusem na stole a vlastně s celou barevností a stylem bytu. Vyšperkovaná je i chodba, ze které se vchází do všech místností bytu.

Budoár pražské dámy

V příjemných přírodních tónech s dotyky růžové je zařízena romanticky laděná ložnice, ve které má majitelka na stěnách fotografie a obrazy po rodičích.

Většina nábytku včetně pracovního stolu je po prarodičích, šicí stroj zachránila Jana před zkázou, když si ho vzala od své bývalé sousedky, a doplňky včetně krásné oranžové lampy nakupovala opět v Moare.

Foto: www.modernibyt.cz

Romantická ložnice s vintage prvky nese ženský dotek.

Jana má schopnost představit si krásu starých věcí, když se zrenovují, a díky tomu je její ložnice plná zajímavých kousků, které rozhodně nemají svá nejlepší léta za sebou.

Navíc interiér působí originálně a nekonformně. Bílou koupelnu Jana oživila romantickou komodou zakoupenou na internetu. Koupelnu ovšem čeká v budoucnu malá proměna.

Foto: www.modernibyt.cz

Komoda s květinovým dekorem vyměnila majitele na Aukru. Možností, kde koupit zajímavý nábytek, je celá řada.

Jana zařizování miluje, ráda inovuje a sleduje trendy, takže došla k závěru, že fotografie tulipánů na stěně už dosloužily a jejich doba přešla. Není pochyb, že ať už zvolí cokoli, výsledek bude zajímavý a prostoru bude slušet.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Martina Paulová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám