Hlavní obsah

Pro tvořivé děti je ideální zeď vhodná k malování

Novinky, tnk

Malí umělci často dovedou v čerstvě vymalovaném bytě svými kresbami na zdech rodiče pěkně potrápit. Proto se na ně vyplatí myslet už při zařizování prostoru a pořídit jim stěny se speciální úpravou, která dá všem tvořivým bytostem v domácnosti vítaný prostor pro seberealizaci. Máme pro vás tipy, jak na to.

Foto: Primalex (2x)

Na stěnách kuchyňské linky můžete zakreslit, kam patří jednotlivé věci. Na záchodě si nemusíte lámat hlavu s pokreslenými zdmi.

Článek

Z interiéru můžete vytvořit kreativní dílnu díky nábytkovým kouskům s povrchem, který slouží jako klasická tabule. Jejich výhodou je, že dodají prostoru na originalitě a umožní ho zdobit pro různé příležitosti.

Zvolit můžete italské lustry sloužící jako tabule nebo popisovatelné stolky od japonského studia Nenda. [celá zpráva]

Foto: In-es.artdesign

Italské osvětelní Cyrcus Lavagna popsatelné křídou má majitelům připomínat školní léta.

Další variantou je uplatnění klasických samolepů, které také slouží i jako tabule. Ty se hodí hlavně do dětských pokojů, kde nahradí klasické tabule a rodičům umožní psaní vzkazů nebo úkolů na viditelné místo v pokojíčku.

Foto: In-Spaces, Spin Collective

Samolepy ve tvaru zvířátek slouží jako dekorace i jako tabule.

Pokud se vám černá barva příliš nehodí do barevného interiéru, zkuste transparentní nátěr Scripto nebo Smart Wall Paint na stěny, dřevo, lamino i kov, na který je možné opakovaně psát fixou. V interiéru tak můžete zachovat barevnou pestrost. Výtvory fixou na zdech lze jednoduše hadříkem smazat.

Foto: Primalex

Stěny uršené k pokreslení oceníte hlavně v pokojích dospívajících a dětí.

Zvolit můžete i magnetickou úpravu, která umožní vytváření koláží na zdech, nebo přímo barvu Magnetic Paint. Díky tomu se můžete vyhnout zdem polepeným od samolepek a plakátů a nakupování korkových tabulí. Nátěrem můžete také oživit nudný starý nábytek.

Pokud chcete, aby zůstal prostor v čisté bílé barvě, sáhněte po bílé krycí magnetické barvě, třeba Alpina Magneto.

Foto: Hornbach

Magnetickou i kreslící tabuli nanesete na stěnu podobně jako běžnou barvu.

V kuchyni můžete díky takové úpravě psát oblíbené recepty přímo na zeď. Nátěr oceníte i v pracovních kancelářských prostorách, kde takto upravená zeď nahradí klasické whiteboardy a flipcharty a poskytne nápaditý kreativní prostor pro přednášející.

Pobaví i popisovatelné hrníčky na čaj.

Foto: The Gift Oasis

Popsatelné hrníčky umožňují psaní zamilovaných vzkazů při snídani do postele.

Pokud se vám pokreslené prostory líbí, můžete se inspirovat třeba francouzským umělcem přezdívaným Tilt. Ten se rozhodl vyzdobit celý jeden pokoj hotelu v Marseille graffiti.[celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Umělkyně Yayoi Kusama zase vyzkoušela, co se stane, když dáte dětem do úplně bílé místnosti tisíce barevných štítků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Šedá barva v interiéru nikdy neomrzí

Jemná, decentní a nadčasová – taková je šedá barva, která nabízí spoustu odstínů a možných kombinací s jinými sytými barvami. Díky ní vynikne tmavší nábytek...

Výběr článků

Načítám