Hlavní obsah

Zútulněte si domácí pracovnu pomocí organizérů, boxů i vtipných doplňků

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracujete-li z domova, zasloužíte si tichý a přehledný pracovní kout. Nechte se inspirovat, jak se dají počítač, dokumenty a další maličkosti ukládat účelně i hravě!

Foto: BONAMI (5x)

Zásobník kancelářských sponek, Deer in the Forest značky Qualy. Cena 319 Kč.

Článek

Počítač

PC stolek kupujeme s ohledem na rozměry prostoru, který máme pro pracovní kout k dispozici.

Foto: KIKA

Počítačový stolek do malého prostoru s výsuvem na klávesnici. Rozměry 70 x 75 x 47 cm. Cena 899 Kč.

Moderní PC stolky jsou tvořeny jednoduchou konstrukcí. Mobilní typy s kolečky umožňují přemístění pracovního místa podle aktuálních potřeb. Jejich rozvržení a velikost pracovní desky se ale hodí spíše pro notebooky.

Foto: IKEA

Přepážka ke stolu. Rozměry 83 x 120 x 2,5 cm. Cena 2500 Kč.

Pracovní stůl s vestavbou na počítač má obvykle i skříňku se zásuvkami pro dokumenty. Přepážka upevněná na okraji stolu stojícího v otevřeném prostoru zabrání pádu věcí z jeho povrchu.

Foto: BONAMI

Knihovna a police Alma 500 nahradí tradiční odkládací police či komodu. Zároveň se hodí k ostatnímu nábytku v místnosti. Cena 10 699 Kč.

Dokumenty

Šanony, přihrádky a krabice na papíry a složky se vyrábějí v různých velikostech a designech. Často je lze skládat do sebe či na sebe.

Foto: KIKA

Box s víkem, květinový vzor, materiál papír. Rozměry 33 x 33 x 32 cm. Cena 339 Kč.

Foto: KIKA

Zásuvkový box Alfa se třemi zásuvkami, 100% polypropylen. Rozměry 32 x 32 x 32 cm. Cena 399 Kč.

Skříňku na dokumenty nahradí zásuvkový box, který se vyrábí z papíru, kovu, dřeva nebo i z pevné konstrukce potažené textilem.

Foto: IKEA

Přihrádka na dokumenty. Cena 129 Kč.

Finty na kabely

Některé PC stoly jsou už z výroby opatřeny tunelem či otvory pro kabely, kdy je můžeme vést přímo pod deskou stolu tak, aby nepřekážely.

Foto: IKEA

Korková krabička na uspořádání kabelů. Nabíječku i prodlužovací kabely uschováme pod víko. Cena 249 Kč.

Kabely lze vést také v lištách podél zdi. Flexibilním řešením je speciální box s otvorem ve víku, který umístíme do poličky pod deskou stolu, na polici, na zem.

Tužky, sponky

Pro kancelářské potřeby existuje spousta sofistikovaných stojanů, kalíšků, misek a držáků, které bývají hravé a vypadají jako osobní předměty.

Foto: IKEA

Stojan na kancelářské potřeby, ideální na pera, pravítka i mobil. Korková podložka na dně udrží věci na svém místě. Cena 199 Kč.

Foto: BONAMI

Stojánek na tužky Doiy. Cena 299 Kč.

Má-li stůl jednu velkou zásuvku, rozdělíme ji speciálními boxy a krabičkami pro drobné předměty nebo nastavitelnými příčkami, hranatými miskami.

Foto: BONAMI

Kalíšek na tužky Essey Pen Pen White. Cena 349 Kč.

Vzkazy

Drobné upomínky a papírové vzkazy připevníme na magnetickou tabuli nad stolem barevnými magnetkami nebo přichytíme na závěsnou perforovanou tabuli speciálními špendlíky.

Foto: BONAMI

Multifunkční perforovaná nástěnka Pegboard. Cena 849 Kč.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám