Hlavní obsah

Moderní odšťavňovač jako nejlepší přítel vitamínů

Právo, Karolina Černá

Moderní odšťavňovače připraví rychle a bez námahy čerstvou šťávu z ovoce, zeleniny a dokonce i z bylinek.

Foto: KITCHENAID

Odstředivý odšťavňovač Artisan má extra širokou plnicí hubici, která pojme i celé jablko. Nižší otáčky přístroje jsou vhodné pro měkké ovoce a zeleninu, vyšší otáčky oceníme u tvrdších surovin. Cena 10 490 Kč.

Článek

Ať už k přípravě čerstvé šťávy zvolíme ruční, odstředivý nebo pomalejší šnekový odšťavňovač, pamatujme na to, že čím rychleji zbavujeme ovoce a zeleninu šťáv, tím více se ničí vitamíny rychlou oxidací a zahříváním.

Foto: MALL.CZ

Odšťavňovač G21 Perfect Juicer Green vymáčkne z ovoce a zeleniny až o 40 % více šťávy než vysokootáčkový odšťavňovač. Hodí se i na listovou a kořenovou zeleninu. Cena 4999 Kč.

Nezapomeňte
Jedním z nezanedbatelných ukazatelů, na něž je potřeba při výběru odšťavňovače brát ohled, je doba provozu konkrétního modelu. Jestliže si sem tam vyrobíte skleničku šťávy, o nic nejde. Pokud se ale hodláte do odšťavňování vrhnout ve větší míře, bude se hodit takový model, který zvládne i několik hodin provozu. (nes)

Jistě se nabízí otázka, zda po snadné přípravě osvěžujícího nápoje nebude následovat náročné čistění přístroje a rozjímání, kam s množstvím odpadu z dužin a slupek.

Foto: CONCEPT

Lis Concept LO 7055 zpracuje všechny druhy ovoce a zeleniny, poradí si také s ořechy nebo bylinkami. Cena 2999 Kč.

Výrobci moderních odšťavňovačů slibují snadné čištění a rozkládání jednotlivých dílů, minimální odpad ze surovin, navíc téměř suchý.

Foto: HEALTHY JUICER

Praktický ruční odšťavňovač Healthy Juicer se skládá z více dílů, sestavení i rozkládání je otázkou pár desítek vteřin. Pomalé lisování je šetrné ke kvalitě fresh džusů. Cena 1990 Kč.

Tip
Jestliže si budete chtít raději zpracovávat větší množství šťávy z ovoce a zeleniny najednou s tím, že co nevypijete, dáte ještě třeba na den do chladničky, kupujte určitě nízkootáčkové lisy. Šťáva z nich má bohatší chuť, ale především v chladničce vydrží ještě den v pořádku. Pro šťávu z nízkootáčkových odšťavňovačů bývá charakteristické, že má minimální množství pěny, pokud vůbec nějakou.(nes)

Proč sušit?

Ovoce nám déle vydrží sušené. Křížaly a zeleninové chipsy jsou vítaným zdrojem vitamínů v zimních měsících.

Foto: Tribest

Sušička ovoce Tribest Sedona P 9000 dodrží přesné a stálé teploty sušení, díky čemuž zachová vitaminy a živiny. Horizontální systém sušení umožňuje vyrobit i sušenky, ovocné špízy nebo zeleninové tyčinky. Cena 12 890 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám