Hlavní obsah

Dům, kde vyrostla slavná spisovatelka, stojí přes miliardu korun

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům, kde vyrostla známá britská spisovatelka Daphne Du Maurierová, upoutá pozornost každého milovníka starých anglických sídel. Nechybí mu nic - zahrada, v níž by bylo od minuty možné točit filmy s Herculem Poirotem, dobově zařízený interiér ani patřičně zajímavý název. V tomto případě zní „Cannon Hall”.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Není divu, že cena domu na realitním trhu činila 28 miliónů liber, což je v přepočtu mírně přes jednu miliardu korun.

Dům koupil v minulých dnech Londýňan, jehož jméno média neuvádějí, čímž se zařadil mezi aktéry jednoho z letošních největších obchodů s nemovitostmi v zemi.

Foto: Profimedia.cz

K sídlu přiléhá hezká zahrada.

Dům patří podle realitních makléřů k nejlepším historickým sídlům v Londýně. V Británii velmi oceňovaná spisovatelka se do něj nastěhovala ve věku devíti let, tedy v roce 1916, společně se svým otcem hercem Geraldem Du Maurierem a maminkou, herečkou Muriel Beaumontovou.

Právě zde napsala svá díla, jako například Hospoda Jamaica, nebo povídku Ptáci, kterou na filmovém plátně zvěčnil americký režisér Alfréd Hitchcock.

Foto: Profimedia.cz

Ve vstupní hale upoutá pozornost nádherné dřevěné schodiště.

Dvoupatrový dům stojí v londýnské čtvrti Hampstead od roku 1730 a obklopuje ho zahrada o velikosti 0,18 hektaru.

Návštěvník přichází dovnitř velkou vstupní halou, odkud vede jeho cesta po rozměrném schodišti do jednoho z pěti přijímacích pokojů. Obyvatelé sídla mají k dispozici rovnou šest ložnic, kulečníkový pokoj, studovnu, knihovnu, zimní zahradu a krytý bazén.

Foto: Profimedia.cz

Budova sídla má dvě patra.

K sídlu náleží samostatný domek pro personál, na dvoře před domem je místo pro parkování deseti vozů a do garáže se vejdou ještě další dva.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen stylově.

Vzhledem ke stáří, charakteru stavby a jejímu vybavení je tento dům v Británii zapsán na Seznamu budov zvláštního architektonického nebo historického významu, a to v kategorii 2. stupně.

Foto: Profimedia.cz

Pro zábavu pánu je vyhrazen například kulečníkový salonek.

Předchozí majitel dům nabídl k prodeji v loňském roce, a to za cenu 32 miliónů liber, kterou musel později snížit o čtyři milióny.

I tak podle britských médií prodal sídlo za 150násobek ceny průměrného obydlí v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Součástí vybavení sídla je velký krytý bazén.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám