Hlavní obsah

V domě po prababičce vybudovala domov plný barev a energie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aneta a Márinka jsou křehké éterické bytosti, takže byste očekávali, že budou bydlet mezi krajkami a hedvábím. Omyl. Tyhle dvě víly jsou pěkné divošky a byt, který si vybudovaly v domě po Anetině prababičce, to dává najevo. Je barevný a nese jejich energii a invenci.

Foto: www.modernibyt.cz

Barev se Aneta s Márinkou nebály a ukázaly, co s nimi dokážou. Vytvořily veselý hravý prostor, kde se musí líbit každé malé slečně.

Článek

Aneta musela začít s přestavbou bytu úplně z gruntu, aby prostor odpovídal moderním požadavkům. Se stavebními pracemi jí pomohl táta a nábytek a zařízení si Aneta z velké části "vyrobila" sama.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Použila staré kusy po prababičce a dala jim nový vzhled. Márinka občas pomáhala také. Třeba mozaikové židle zvládla naprosto bravurně a se zaujetím nám to předvedla.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Síla barev a nápadů

Anetinou oblíbenou barvou je modrá. Nebála se použít tmavší modrou na celou stěnu pokoje, na kterou rozvěsila černé rámečky, některé s kresbami malé Márinky a některé prázdné.

Přilehlou stěnu vymalovala tyrkysovou a ke stěně postavila dřevěnou, do červena mořenou komodu.

Foto: www.modernibyt.cz

Houpací síť je pro Márinku šťastným řešením a Aneta může potvrdit studie, které tvrdí, že mírné pohupování uklidňuje.

Výsledek je neotřelý, originální a přesně vystihuje Anetinu mnohovrstevnatou povahu. Výborné nápady uplatnila i při zařizování. Starému nábytku udělala facelift a prostoru dala energii.

Foto: www.modernibyt.cz

Ze starých palet natřených nabílo vytvořila Aneta pohodlné sezení. Stačilo málo peněz a hodně energie.

Foto: www.modernibyt.cz

Anetě se podařilo s omezeným rozpočtem vytvořit domov, který splňuje všechny nároky na moderní bydlení, který je útulný a obyvatelkám sluší. Ne každý je dostatečně kreativní a má odvahu experimentovat, ale za pokus to stojí.

Mezi záchytnými body, jako je jídelní stůl s lavicí nebo kuchyňský kout, se pohybuje rychlostí světla Márinka a posunuje polštáře, stěhuje taburet a rozhoupává síť.

Foto: www.modernibyt.cz

Okno nad pracovní plochou je bonusem kuchyňského koutu.

Pokoj pro princeznu

Základem je postel s baldachýnem. Na tu je Márinka hodně pyšná, ale baví ji i otevřená skříň, protože je velká parádnice a její skříň jí umožňuje snadný přístup ke kožíškům, čepicím a rukavicím, které nám ráda a rychle všechny předvedla.

Aneta i vzhledem ke vzpomínce na svá teenagerovská léta očekává Márinčino dospívání s mírným napětím.

Foto: www.modernibyt.cz

V oblékání má Márinka volnou ruku a k šatům snadný přístup. To považují pedagogové za velmi dobrý výchovný krok.

Foto: www.modernibyt.cz

Princeznovskou postel ocení každá holčička. Pokud jste rodiči malého něžného stvoření, neváhejte a vydejte se pátrat po baldachýnu.

Zatím ale Márince stačí velký prostor na hraní, kde má vše, co potřebuje, včetně stolku, židliček a hracích matrací.

Je na svůj prostor náležitě pyšná a maminka si maximální péčí při zařizování pokoje strategicky zajistila alespoň pár chvilek klidu.

Foto: www.modernibyt.cz

Použít mozaiku na židlích je originální nápad a výsledkem je kousek, který má historii a duši. Náklady jsou minimální, protože základem je stará židle a kousky zbylých dlaždic, které zůstávají na každé stavbě.

Martina Paulová, www.modernibyt.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám