Hlavní obsah

Starou farmu s mlýnem majitel proměnil v zajímavý domov

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starou farmu s větrným mlýnem se rozhodl před několika lety proměnit v moderní luxusní obydlí její majitel. Po několika letech života se ji však rozhodl prodat. Za útulně a přitom luxusně zařízenou venkovskou rezidenci v Seaton Ross, v severoanglickém hrabství Yorkshire, požaduje v přepočtu téměř 66 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Budova bývalého mlýna je stále orientačním bodem pro celé okolí.

Článek

Ve mlýně, který byl postaven v roce 1820 a jehož budova vévodí celému okolí, se mlelo obilí ještě rok před druhou světovou válkou. Pak se produkce mouky v malém přestala vyplácet, a tak tehdejší majitel celý komplex proměnil na farmu zaměřenou na chov hospodářských zvířat.

Jen pro mlýn už neměl žádné využití, a tak jeho budova chátrala. Farma ovšem fungovala až do roku 2006.

Foto: Profimedia.cz

V budově mlýna je kuchyň, obývací pokoj, ložnice a koupelna.

Tehdy ji koupil nový majitel s úmyslem od základu změnit způsob jejího využívání. Veškeré budovy nechal srovnat se zemí, včetně v té době již hodně zdevastovaného mlýna. A všechny objekty pak nechal znovu postavit v původní podobě.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní společenský prostor zabírá celou jednu budovu. Propojuje se v ní rozlehlá kuchyň, na niž navazuje jídelna, a vše je zakončeno příjemným posezením. Propojujícím prvkem prostoru jsou prvky a doplňky v tyrkysové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Do jídelny se pohodlně vejde devět stolovníků.

Foto: Profimedia.cz

Na jídelnu navazuje posezení.

Statek o rozloze mírně přes 1,5 ha v nové verzi tvoří několik stavení, která slouží jako obytná, doplňuje je pak garáž pro šest aut, dílna a ohrada pro koně.

V budovách je celkem sedm ložnic, doplněných několika koupelnami, kuchyně, televizní místnost, vinný sklep, kulečníkový salonek atd.

Foto: Profimedia.cz

dřevem obkládaná studovna nabízí příjemné prostředí plné klidu jako stvořené pro četbu i práci.

Foto: Profimedia.cz

V jedné z budov je umístěn i kulečníkový salonek. I jeho stěny jsou bohatě obloženy dřevem.

Jak se shodují realitní makléři, na celém statku je patrné, že byl rekonstruován a zařízen od začátku do konce s úmyslem na ničem nešetřit, nic neošidit. Na každém kroku lze proto spatřit jen kvalitní materiály v dokonalém zpracování.

Foto: Profimedia.cz

V prostorné koupelně není jen jeho a její umyvadlo, ale i vana.

Hlavním orientačním bodem zůstává stále budova mlýna, byť již ochuzená o charakteristické lopatky. Také je nyní o jedno patro nižší.

Z původních pěti podlaží zbyla čtyři. Ukrývá se na nich kuchyň, obývací pokoj, ložnice a koupelna.

Foto: Profimedia.cz

Původní podoba mlýna

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám