Hlavní obsah

Stylová renovace dodá interiéru šmrnc

Právo, Gisela Růžičková

Slunce prosvětlilo naše domovy a zároveň odkrylo nedostatky, které nám v zimě nevadily. Jaro je vhodný čas na změnu a stylovou renovaci našeho bytu.

Foto: HORNBACH (4x)

Funkční interiér s výraznými černobílými prvky a zajímavou 2D tapetou v kontrastní černo-žluto-bílé.

Článek

Existuje mnoho tipů, jak obléct domácnost do moderního hávu. Aktuální styly nabízejí dost barevných variant – od tlumených barev až po pestrý barevný pelmel. Někdy stačí změnit barevné odstíny podle našich představ a nálady.

Foto: TCHIBO

Nábytek v klasickém designu a šarmu s doplňky, jemnými dekoracemi a elegantními barevnými kombinacemi, ale i přírodními materiály, které dotvářejí harmonickou atmosféru.

Jaký styl nejvíce odpovídá naší osobnosti? Nechme se inspirovat.

Ve znamení tvarů a funkcí

Dáváme-li přednost tvarům a jejich funkčnosti, pak má v takovém interiéru každý kus nábytku své místo a využití.

Na celkové atmosféře se může podílet kovový nábytek stejně tak jako designové tapety, koberce, polštáře či židle.

Foto: IKEA

Rorholt, barevný, hladce tkaný koberec (249 Kč) je vhodný i pro venkovní použití, odolá dešti, slunci a špíně, velikost 75 x 200 cm.

Stylu, kde převládají tvary a funkčnost dominuje černá a bílá společně s nějakou výraznější barvou, ať už zelenou, modrou nebo žlutou.

Tvarům se pak meze nekladou. Dají se použít trojúhelníky, obdélníky, čtverce, ale také pruhy, body či vlnité a zubaté vzory včetně 3D efektů a reliéfů.

Kousek ráje v pokoji

Kousek ráje si můžeme vytvořit sami v každé místnosti pomocí barev kvetoucích tropických rostlin jako je červená, růžová, ale i odstíny zelené. V tomto interiéru vedou přírodní materiály, palmy a květiny, používají se fotografie ptáků i obrysy kolibříků, racků přímo na stěně.

Foto: HORNBACH

Exotiku v pokoji podpoříme přírodními materiály, palmami, ptáky a květinami přímo na zdi, ale i růžovými a zelenými odstíny.

Exotiku navodíme i proutěným nábytkem. Pak místnost v tomto stylu dozdobíme, především karafami a peřím, ale využijeme i jakékoli jiné doplňky, které jsme si přivezli od moře. Třeba mušle, kamínky a škeble.

Foto: TCHIBO

Proutěný košík na noviny v šedozelené barvě má rozměry 40 x 37 x 30 cm. Doporučená cena 999 Kč.

Elegantní tlumené barvy

V tomto stylu si přijdou na své milovníci starých časů, tedy stylu vintage s nenápadnými moderními prvky. Vše je sladěno elegantně, jednoduše a svěže. Kombinace jemných pastelových tónů zelené, šedé a hnědé, navodí v místnosti klid a pohodu.

Foto: HORNBACH

Ukázka interiéru v decentní barevnosti, kterému vévodí tvary a funkčnost.

Hodně se používá dřevo, a to nejen na podlahu, ale také jako obklad stěn. K tomuto stylu lze doporučit jakékoli přírodní materiály nebo obrazy či fotografie s tematikou vody, kamenů či lesa. Úplně postačí i suché větvičky ve váze.

Pestrý barevný pelmel

Jde o nekonvenční až drzý styl, který využívá barevných experimentů. Dobře vypadají kombinace pastelové modré, fialové, růžové a žluté.

Foto: HORNBACH

am, kde je základ místnosti v bílém provedení, mohou tvořit doplňky barevný pelmel.

Kromě výrazných odstínů tvoří součást interiéru také abstraktní pestrobarevný nábytek a výrazné nástěnné malby. Tyto barvy rozvíjejí kreativitu a dávají prostor abstraktnímu umění. V tomto stylu se kombinují jakéhokoli materiály, barvy a tvary.

Foto: OPTIMAL

Novou kolekci Patio Beach od Jabu využijeme nejen na terasách a balkonech, ale i v interiéru. Je opatřena technologií Color Protect, která zaručí stálobarevnost i po vystavení intenzivnímu slunečnímu záření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám