Byt, který se rozkládá na ploše 110 čtverečních metrů, má dispozici 3+1. Centrem je obývací pokoj částečně oddělený od kuchyně s jídelnou.

Chodba, jejíž jednu stranu lemují skříně dosahující od země po strop, vede pak návštěvníka do dvojice pokojů doplněných koupelnami.

Hlavním kusem nábytku, který dal vzniknout barevné kompozici celého bytu, je nenápadná sedací souprava v obývacím pokoji.

Hlavním kusem nábytku, který dal vzniknout barevné kompozici celého bytu, je nenápadná sedací souprava v obývacím pokoji.

Křesílka s polstrováním v barvě tmavých třešní.

Křesílka s polstrováním v barvě tmavých třešní

Designér si pochvaluje čistě bílou barvu stěn a stropů, které mohl doplnit elegantně kontrastními granitovými panely s jemně zrnitým vzorem. Jejich protikladem jsou dveře zmiňovaných skříní na chodbě, jež jsou ve vysokém bílém lesku.

Čistě bílou barvu zdí a lesklé povrchy skříní doplňují granitové panely na stěnách.

Čistě bílou barvu zdí a lesklé povrchy skříní doplňují granitové panely na stěnách.

Barvu granitu využil designér i v jídelně. Má ji stůl se židlemi, které umístil pod velký skulpturální lustr z kouřového skla. Protipólem k nim je kuchyňská linka s dvířky ve vysokém bílém lesku.

V bezprostřední blízkosti vstupních dveří je prakticky umístěna nejenom sedačka, ale i velké nástěnné zrcadlo.

V bezprostřední blízkosti vstupních dveří je prakticky umístěna nejenom sedačka, ale i velké nástěnné zrcadlo.

Dialog bílé a granitové barvy designér zajímavě osvěžil v obývacím pokoji, kde přidal třetí výrazný odstín, a to barvu tmavých třešní. Právě ta se objevuje jak na velkém abstraktním obraze nad sedací soupravou, tak na polstrování dvojice křesílek.

Při jedné straně chodby je řada skříní dosahujících od země po strop.

Při jedné straně chodby je řada skříní dosahujících od země po strop.

Jemnější, byť ne tak kontrastní kombinaci barev designér využil v ložnici. V centru místnosti stojící velké tmavohnědé lože obklopují stěny v krémovém odstínu. Všemu vládne obraz s kmeny bříz.

Jídelní stůl je umístěn pod velkým skleněným lustrem.

Jídelní stůl je umístěn pod velkým skleněným lustrem.

Jídelní stůl kontrastuje s kuchyňskou linkou.

Jídelní stůl kontrastuje s kuchyňskou linkou.

„Nejdůležitější bylo umožnit vizuální vnímání prostoru jako celku s tím, aby se do něj zapojily všechny části bytu, včetně dřevěných podlah,“ říká o projektu designér.

Ložnice je v méně kontrastních barvách.

Ložnice je v méně kontrastních barvách.