Hlavní obsah

Mladý designér navrhl byt v barvách staré fotografie

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou paletu barev využil při návrhu interiéru jednoho moskevského bytu mladý ruský designér žijící v Polsku, Jevgenij Zagorodnij. Každá místnost v něm vypadá, jak by byla zachycena na starodávné fotografii.

Foto: Creacomm (9x)

V obývacím pokoji bílou a granitovou barvu doplňuje odstín tmavých třešní.

Článek

Byt, který se rozkládá na ploše 110 čtverečních metrů, má dispozici 3+1. Centrem je obývací pokoj částečně oddělený od kuchyně s jídelnou.

Chodba, jejíž jednu stranu lemují skříně dosahující od země po strop, vede pak návštěvníka do dvojice pokojů doplněných koupelnami.

Foto: Creacomm

Hlavním kusem nábytku, který dal vzniknout barevné kompozici celého bytu, je nenápadná sedací souprava v obývacím pokoji.

Foto: Creacomm

Křesílka s polstrováním v barvě tmavých třešní.

Designér si pochvaluje čistě bílou barvu stěn a stropů, které mohl doplnit elegantně kontrastními granitovými panely s jemně zrnitým vzorem. Jejich protikladem jsou dveře zmiňovaných skříní na chodbě, jež jsou ve vysokém bílém lesku.

Foto: Creacomm

Čistě bílou barvu zdí a lesklé povrchy skříní doplňují granitové panely na stěnách.

Barvu granitu využil designér i v jídelně. Má ji stůl se židlemi, které umístil pod velký skulpturální lustr z kouřového skla. Protipólem k nim je kuchyňská linka s dvířky ve vysokém bílém lesku.

Foto: Creacomm

V bezprostřední blízkosti vstupních dveří je prakticky umístěna nejenom sedačka, ale i velké nástěnné zrcadlo.

Dialog bílé a granitové barvy designér zajímavě osvěžil v obývacím pokoji, kde přidal třetí výrazný odstín, a to barvu tmavých třešní. Právě ta se objevuje jak na velkém abstraktním obraze nad sedací soupravou, tak na polstrování dvojice křesílek.

Foto: Creacomm

Při jedné straně chodby je řada skříní dosahujících od země po strop.

Jemnější, byť ne tak kontrastní kombinaci barev designér využil v ložnici. V centru místnosti stojící velké tmavohnědé lože obklopují stěny v krémovém odstínu. Všemu vládne obraz s kmeny bříz.

Foto: Creacomm

Jídelní stůl je umístěn pod velkým skleněným lustrem.

Foto: Creacomm

Jídelní stůl kontrastuje s kuchyňskou linkou.

„Nejdůležitější bylo umožnit vizuální vnímání prostoru jako celku s tím, aby se do něj zapojily všechny části bytu, včetně dřevěných podlah,“ říká o projektu designér.

Foto: Creacomm

Ložnice je v méně kontrastních barvách.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám