Hlavní obsah

Nový dům dispozičně nevyhovoval. Řešením byla razantní změna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí manželé Lenka s Martinem stáli před rozhodnutím, zda nový dům s nevyhovující dispozicí prodat, nebo věnovat čas a energii do razantní proměny celého interiéru. Vzhledem k tomu, že dům se prodat nepodařilo, nezbývalo nic jiného, než se pustit do rekonstrukce. Ta započala v garáži.

Foto: www.modernibyt.cz

Sestava polic nad pohovkou zaujala Lenku v zahraničním časopise. Designérka ji podle fotografie nechala vyrobit. Na výběru svítidel si obě ženy daly velmi záležet.

Článek

V původní dispozici domu zabírala větší část přízemí garáž a na kuchyň s obývacím pokojem nezbývalo tolik místa, kolik by si majitelé představovali.

Ani úzká chodbička nevyhovovala jejich představám, a proto se rozhodli, že garáž, kterou skoro nepoužívají, přičlení k obytnému prostoru, čímž vzniklo i místo pro komoru a prádelnu.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní garáž

Foto: www.modernibyt.cz

Původní koupelna

Zároveň přemýšleli, jak celý interiér domu zařídit. Na tak razantní přestavbu ani zařizování celého domu si sami netroufali, a protože Lenka pracuje ve vydavatelství časopisů Bydlení a Moderní byt, rozhodla se hledat inspiraci právě v nich.

Zaujaly ji interiéry navržené designérkou Pavlou Kirschner, kterou se po dohodě s manželem rozhodla oslovit.

Foto: www.modernibyt.cz

Ani v předsíni nechybí nábytek na míru v podobě úložné skříně na boty. Ze žlutého marmolea na podlaze byla Lenka nadšená, ale dnes by ho nevolila, protože na této barvě jsou vidět všechny nečistoty.

Setkání bylo velmi příjemné, a tak už na první schůzce věděla, že s touto designérkou chce spolupracovat jak na přestavbě, tak i na zařizování interiéru.

Foto: www.modernibyt.cz

O tom, jak chtějí bydlet, měli manželé jasnou představu – nadčasově s moderními prvky. Přičleněním garáže se kuchyňský prostor propojený s obývacím téměř zdvojnásobil, stejně tak chodba i toaleta a navíc vzniklo místo i pro prádelnu a šatnu.

Moderně a nadčasově

Jakmile stavební práce skončily, vrhla se designérka do skicování návrhů interiéru a na další schůzku již přijela s několika návrhy s nabídkou materiálů a barevnosti.

Foto: www.modernibyt.cz

Sestava v bílém lesku s jemnými dubovými prvky splývá s otevřeným prostorem. Místo klasického obkladu stěny zvolila designérka betonovou stěrku a na podlahu odolné marmoleum.

Téměř do celého interiéru zvolila dřevěnou podlahu z bambusu, která do prostoru vnáší jedinečnou atmosféru. Nábytek tvoří policové systémy vyrobené na míru, interiér působí velmi vzdušně. Dubový jídelní stůl je také vyrobený na zakázku a je doplněn židlemi v kombinaci plastu a dřeva.

Foto: www.modernibyt.cz

Stěny podél schodiště do patra dekorují fotografie Helmuta Newtona. Vysoký strop opticky zmenšuje plachta z balonoviny na kožených poutcích, kterou lze v případě potřeby snadno sundat a vyčistit.

Nepřehlédnutelné křeslo Egg si manželé vybrali sami a představuje skutečný designový skvost, navíc nabízí i velmi pohodlné posezení.

V ložnici se designérka musela vypořádat s nedostatkem úložného prostoru. Komoda, skříně i postel jsou stejně jako kuchyňská sestava a police v obývací části zhotoveny na zakázku.

Foto: www.modernibyt.cz

Originální prvek ložnice – čelo postele potažené látkami, navrhla a nechala vyrobit designérka.

Velkou proměnou prošla i koupelna v patře. Původní obklad nahradila betonová stěrka, která zdůrazňuje koupelnu jako místo odpočinku a relaxace. Tvar rohové vany zvolila designérka kvůli úspoře místa.

Pro syna vybrala Lenka žlutomodrotyrkysovou kombinaci barev. Všechen nábytek kromě postele je opět vyrobený na míru prostoru.

Foto: www.modernibyt.cz

Na zděné základně pro umyvadla je položena teaková deska. Kameninová umyvadla navozují v koupelně zenovou náladu.

Tento pokojíček zanedlouho projde další proměnou, tak aby vyhovoval mladší sestřičce, která ho zdědí. Daniel dostane úplně nový v místnosti, kterou rodina dosud nevyužívá.

Foto: www.modernibyt.cz

Desku zajímavě řešeného psacího stolu lze, jak Daniel poroste, o několik centimetrů zvednout nahoru.

Pavla Kirschner
Nabízí služby spojené s tvorbou interiéru od počátečních skic až po realizaci, přičemž klade důraz na originalitu bez kopírování. Spolupracuje s mnoha odborníky, nebojí se ani náročnějších projektů.

Edita Erbsová, www.modernibyt.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám