Dům je součástí projektu Hudson Woods, který zahrnuje dalších pětadvacet stavení navržených v podobném stylu, roztroušených na ploše 53 hektarů Catskillského lesa.

Pro tento objekt, stejně jako pro ostatní, je charakteristická především precizní práce se dřevem. A co si autoři projektu obzvláště pochvalují, je skutečnost, že při stavbě domu i jeho vybavování byly použity téměř výhradně místní materiály a suroviny z obnovitelných zdrojů.

Dominantou stavby je prosklená stěna nabízející výhled na bazén a les za ním.

Dominantou stavby je prosklená stěna nabízející výhled na bazén a les za ním.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Dům z některých úhlů vypadá podstatně menší, než je.

Dům z některých úhlů vypadá podstatně menší, než je.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Architekti vyčlenili v budově s 260 m2 plochy štědře velký prostor pro dvě hlavní činnosti, jimž se obyvatelé mohou věnovat - pro společné jídlo a zábavu v podobě různých sportovních aktivit.

Umožňuje to velký společenský prostor tvořený obývacím pokojem s jídelnou a kuchyní v horním patře a pak doprovodné stavení sloužící jako velká herna a zároveň jako úložiště pro sportovní potřeby.

Interiér v horním patře působí neobyčejně vzdušným dojmem.

Interiér v horním patře působí neobyčejně vzdušným dojmem.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Kuchyň je vybavena veškerými nejmodernějšími spotřebiči.

Kuchyň je vybavena veškerými nejmodernějšími spotřebiči.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

V interiéru je spousta dřevěných prvků, které zútulňují velký prostor.

V interiéru je spousta dřevěných prvků, které zútulňují velký prostor.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Pro interiér domu je příznačná vzdušnost, které architekti dosáhli nejen naprostým otevřením jedné ze stěn, ale také propojením horního podlaží s podkrovím do jednoho celku, jehož nejvyšší bod, pod hřebenem střechy, se nachází pět metrů vysoko.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Schodiště propojující obě podlaží zakrývá rozměrný panel z dřevěných latí.

Schodiště propojující obě podlaží zakrývá rozměrný panel z dřevěných latí.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

V přízemí se je druhá společenská místnost určená ke klidným aktivitám.

V přízemí je druhá společenská místnost určená ke klidným aktivitám.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

K prvému přispívá například plně vybavená kuchyň zařízená nejmodernějšími spotřebiči, jejíž skříňky jsou z dubového dřeva, stejně jako obklady na mnoha místech uvnitř domu.

Z dubového dřeva, tentokrát ovšem v černé variantě, jsou pak vyrobeny i samostatně stojící skříňky a kredence na dalších místech společenského prostoru.

i přízemní místnosti jsou zalité spoustou denního světla.

I přízemní místnosti jsou zality spoustou denního světla.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Po schodišti ukrytém za velkým panelem z dřevěných latí se sestupuje do spodního patra, které je částečně zanořeno do terénu pozemku. V něm je dvojice ložnic a druhý obývací pokoj, který má na rozdíl od horního vyloženě poklidnou a tichou atmosféru vybízející například k četbě.

Velká doprovodná budova slouží jako zázemí pro sportovní aktivity.

Velká doprovodná budova slouží jako zázemí pro sportovní aktivity.

FOTO: Deborah DeGraffenreidová

Dalšími místnostmi spodního podlaží jsou koupelna, prádelna a šatna.