Hlavní obsah

I s vnoučaty si udržují mladého ducha, jejich vila je toho důkazem

Kamil s Norou tvoří elegantní a vitální manželský pár, který se už dočkal vnoučátek. Také na ně pamatovali ve své prostorné vile, kterou si pořídili na jižním okraji Prahy. Svěží moderní interiér rozhodně nezapře jejich mladistvého ducha.

Foto: www.modernibyt.cz

Podlahu jídelny částečně překrývá hedvábný perský koberec, který sem manželé přemístili z předchozího bytu. Kraluje na něm rozkládací kamenný stůl Draenert s židlemi Lazzy. Osvětluje ho kombinace stropních svítidel.

Článek

Dům jste si nechali postavit podle vlastních představ?

Kamil: To ne, ale koupili jsme ho jako novostavbu od developera. Pro jeho optimální využití jsme si museli nechat upravit i dispoziční uspořádání.

Nora: Na doporučení dcery jsme využili služeb designérky Ivanky Kowalski. Její styl práce nás zaujal a realizované interiéry se nám moc líbily.

Foto: www.modernibyt.cz

Chodbu oživilo praktické vybavení a doplňky dekorované barevnými motýly (Fornasetti).

Přízemí vily bylo pro nás zbytečně rozčleněno na víc místností. Ivanka ho otevřela podél jedné strany domu, která je celá prosklená a orientovaná do zahrady.

Od vstupní haly je polyfunkční místnost oddělená dvoukřídlými skleněnými dveřmi a tvoří ji kuchyň s jídelnou, obývací pokoj a část skrytá za knihovnou s krbem. Tam je salónek, který je vybaven i rozkládacím gaučem.

Dobře slouží k oddělené činnosti i případným návštěvám. Logicky na něj navazuje také koupelna se sprchovým koutem a klozetem. Další klozet je přístupný přímo z haly.

Foto: www.modernibyt.cz

Elegantní kuchyň je sestavena z ostrůvku a vysokých skříní Dada.

Vidím, že do domu můžete vstoupit také přímo z garáže.

Kamil: Je to praktické. Hned v zádveří vstupu z garáže jsou vybudovány velkorysé úložné prostory a vedle vstupních dveří domu je umístěna velká šatna manželky.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj vymezuje stěna s nikami a lihovým krbem ze sádrokartonu. Vybavený je pohovkou Minotti a konferenčním stolkem Fornasetti s výsuvným úložným prostorem.

Nora: Je to možná nezvyklé, ale svoji šatnu jsem si přála mít dole v přízemí. Naopak Kamil má tu svoji nahoře vedle své ložnice.

Máte zajímavě řešenou kuchyň. Jako by zde ani žádná nebyla.

Nora: Na první pohled je přiznaný jen velký kuchyňský ostrůvek s indukční varnou deskou a dřezem. Žádné typické kuchyňské skříňky zde opravdu nejsou.

Vše nezbytné je ukryto za dvířky vysokých skříní – například pečicí i mikrovlnná trouba, také chladnička s mrazničkou a další přístroje. Ale hned vedle za touto stěnou máme ještě velkou technickou místnost, jejíž součástí je další kuchyňská linka s plynovou varnou deskou. Vstup do ní je téměř neznatelně začleněn do kuchyňské sestavy vysokých dveří.

Foto: www.modernibyt.cz

Stropní svítidlo Rain z optických vláken navrhla designérka speciálně pro osvětlení schodiště. Podlahu v patře kryje světlý koberec.

Kamil: Další úložné prostory jsou šikovně a nenápadně zakomponovány naproti v přímo navazující chodbě, která vede od francouzského okna v kuchyni až na druhou stranu ke dveřím do vstupní haly.

Dům působí velmi čistým a klidným dojmem. Nepostrádáte více barev?

Nora: Toužili jsme po moderním, ale nadčasovém, hodně odlehčeném a světlém interiéru. Celý je laděný do šedobílých tónů. Podlaha v přízemí je z běleného dubu, výmalba je vesměs bílá stejně jako převaha nábytku.

Barvy tu ale nechybějí. Na bílých stěnách krásně vyniknou obrazy i dekorace. Barevný motiv motýlů zdobí koupelnu i toaletu v přízemí a doprovází i další nábytek a doplňky umístěné v hale. Do těch jsem se zamilovala na první pohled.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna v patře domu je vybavená umyvadly z materiálu Cristalplant a skříňkami Falper, podomítkovými bateriemi Gessi a zrcadlem Agape. Součástí místnosti je sauna Klafs.

Váš dům je jistě příjemným místem k pořádání rodinných a přátelských sešlostí.

Kamil: Ano, je tu dost místa. Často za námi zavítají vnoučátka. Nahoře mají svoji ložnici i hernu. Příjemně se nám relaxuje také v sauně a zimní zahradě, které jsou rovněž součástí prvního patra.

Nora: Snad denně se těším pohledem na vertikální zelenou zahradu, kterou nám na stěnu zimní zahrady nainstalovala firma Němec. Jsem na ni velmi pyšná.

Foto: www.modernibyt.cz

Vana Falper je doplněna baterií Gessi. Poblíž stojí stolička Pirkka. Ve stěně obložené mozaikou jsou z druhé strany vytvořeny praktické niky. V jednotné výšce s vanou je ve sprchovém koutu zhotoveno praktické sedátko z corianu.

Jsem také moc ráda, že máme pohovku umístěnou tak, že francouzskými okny vidíme do zahrady. Lidé v sousedních domech sedí obráceně, otočeni zády k zahradě a čelem ke krbu umístěnému ve stěně.

Kamil: Dříve jsme sice tíhli k elegantnímu, ale spíš klasickému vybavení interiéru. Tomuto modernímu domu by ale neslušelo.

Foto: www.modernibyt.cz

Stěnu koupelny v přízemí domu zdobí obkládačky Fornasetti. Místnost je vybavená umyvadlem a klozetem Catalano.

Skutečně si vychutnáváme tuto příjemnou změnu. Ivanka pro nás vytvořila kvalitní a plně funkční interiér.

Ivanka Kowalski
Po studiích matematiky na Karlově univerzitě v Praze a Oxfordské univerzitě v Anglii a následné kariéře v bankovnictví se Ivanka vrátila ke své první lásce – designu. Absolvovala prestižní Inchbald School of Design v Londýně a jako nejlepší studentka získala ocenění Interior Design Association Student Award. Prací na nesčetných interiérech a návrzích nábytku si vytvořila svůj čistý moderní styl. Po přestěhování z Londýna nyní působí v Praze.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám