Když se ovšem architekti ze studia Benjamin Garcia Saxe Architecture na místo dostavili, bylo zřejmé, že v hustě porostlém svahu bude třeba přijít na způsob, jak se s domem dostat nad úroveň okolní bujné vegetace. Jinak totiž z oken nového domu nebude na oceán vidět.

Většinu okolní vegetace bylo možné zachovat.

Většinu okolní vegetace bylo možné zachovat.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Dům je rozdělen do tří oddílů propojených můstky.

Dům je rozdělen do tří oddílů propojených můstky.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Před obývacím pokojem je příjemná zastřešená terasa.

Před obývacím pokojem je příjemná zastřešená terasa.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Venkovní sprcha

Venkovní sprcha

FOTO: Andres Garcia Lachner

Jako první nápad se nabízelo vyhloubit v prudkém svahu rovnou plošinu, okolní terén zajistit stěnami, které zabrání jeho sesouvání, a vykácet části zeleně v kopci pod domem.

Tak ostatně postupovali stavitelé nejbližších domů. To se však architektům nezamlouvalo, a proto hledali nějaké jiné, hezčí řešení.

Jídelní stůl v obývacím pokoji

Jídelní stůl v obývacím pokoji

FOTO: Andres Garcia Lachner

V chladnějších dnech stačí zavřít skládací dveře.

V chladnějších dnech stačí zavřít skládací dveře.

FOTO: Andres Garcia Lachner

FOTO: Andres Garcia Lachner

Už druhá varianta se ukázala mnohem elegantnější a z hlediska konečného efektu rozhodně úspěšnější. Namísto zapasování do svahu architekti dům vyzdvihli na piloty, takže veškerá vegetace, voda i život místní fauny může nerušeně plynout pod ním.

Jednotlivé zóny - kuchyňská, jídelní a relaxační - na sebe plynule navazují.

Jednotlivé zóny - kuchyňská, jídelní a relaxační - na sebe plynule navazují.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Proti prudkému slunci je interiér chráně dlouhým přesahem střech a mřížovím nade dveřmi.

Proti prudkému slunci je interiér chráněn dlouhým přesahem střech a mřížovím nade dveřmi.

FOTO: Andres Garcia Lachner

V interiéru hraje dominantní roli dřevo.

V interiéru hraje dominantní roli dřevo.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Nikoli nepodstatným aspektem druhého řešení byly náklady. Konstrukce stavby na pilotech se ukázala jako významně úspornější, než pracné zasekávání stavby do svahu.

Není proto divu, že zvítězil zdravý selský rozum a rodina se rozhodla právě pro druhou možnost. Díky tomu se těší z dřevěného domu s ocelovou konstrukcí, jež jim nabízí 300 m2 obytné plochy.

Jednotlivé zóny domu jsou propojeny dlouhou chodbou se stěnami z bambusu.

Jednotlivé zóny domu jsou propojeny dlouhou chodbou se stěnami z bambusu.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Interiér domu je plný světla a přitom je dobře stíněný.

Interiér je plný světla a přitom je dobře stíněný.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Prostřední oddíl domu zabírá jedna z ložnic.

Prostřední oddíl domu zabírá jedna z ložnic.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Za posuvnými dřevěnými dvířky se ukrývá vestavná skříň.

Za posuvnými dřevěnými dvířky se ukrývá vestavná skříň.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Jeho objem architekti rozdělili do tří samostatných oddílů, které propojili jednou společnou chodbou a několika lávkami.

V interiéru se pak vzájemně doplňují čistě bílé stěny s dřevěnými obklady i podlahami a stěnami z bambusových kmínků.

Krajní ložnice má oproti původnímu plánu vlastní koupelnu.

Krajní ložnice má oproti původnímu plánu vlastní koupelnu.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Koupelna je vymalovaná v odstínech zelené barvy.

Koupelna je vymalovaná v odstínech zelené barvy.

FOTO: Andres Garcia Lachner

Ze zelené do zeleně...

Ze zelené do zeleně...

FOTO: Andres Garcia Lachner

Dispozice domu

Dispozice domu

FOTO: Benjamin Garcia Saxe Architecture