Hlavní obsah

Chátrající dům v lesích po proměně nikdo nepřehlédne

Novinky, bok

Pustit se do rekonstrukce opuštěného objektu z 19. století, který by jinak dál chátral, je věc záslužná. Výsledek ale ne vždy musí být takový, jak by si ho mnozí představovali. Umělkyně Kat O’ Sullivanová se do jedné takové obnovy stavení nedaleko New Yorku pustila. A výsledek je doslova nepřehlédnutelný.

Foto: Profimedia.cz

Veselé barvy, oči, úsměvy. Tuto stavbu v lese opravdu nelze přehlédnout.

Článek

Uměleckému projevu v architektuře už se delší dobu meze nekladou, a tak může architekt či stavebník realizovat dílo podle svých aktuálních představ.

Se stejným názorem se k projektu postavila i umělkyně Kat O’ Sullivanová se svými přáteli, píše server Dailymail.

Foto: Profimedia.cz

Původní vzhled stavby - málokdo by možná předvídal, v co se po rekonstrukci promění.

V roce 2009 koupila zanedbaný statek uprostřed lesů v High Falls nedaleko New Yorku. Jakkoli nepoužívaná a tlející usedlost v lesích, postavená v roce 1840, dříve splývala s okolím a nebyla z dálky vidět, nyní už to neplatí.

Nové pojetí, které více než cokoli jiného připomíná duhové bláznovství, opravdu přehlédnout nejde.

Foto: Profimedia.cz

Už vstup do novodobé perníkové chaloupky navozuje pohádkovou atmosféru.

Zvenku možná kolemjdoucím s bujnější fantazií domek připomene poněkud barevnější perníkovou chaloupku, uvnitř by pak případní návštěvníci objevili všechna barevná spektra.

Foto: Profimedia.cz

Ve všech místnostech je recyklovaný nábytek, stěny zdobí veselé pestrobarevné nátěry.

Interiéru vládne recyklovaný nábytek, v každé místnosti jsou pak zajímavostí lustry vyvedené v pestrých barevných odstínech. Jen u toho ale barevné šílenství nekončí.

Foto: Profimedia.cz

Některé kombinace tvarů a barev mohou navozovat stavy eforie, případně pomatení. Záleží na to, jak člověk celé dílo pojme.

„S postupným vývojem celého projektu jsem byla stále šťastnější, že mohu toto místo nazývat domovem. Na počátku to bylo jako čisté plátno. Mohla jsem na něj namalovat, co jsem chtěla. Svým způsobem jde ale o nekonečný projekt, do kterého můžu kdykoli zabudovat něco nového a vytvořit si tak vlastní unikátní místo,” svěřila se Kat.

Foto: Profimedia.cz

Veškeré vybavení interiéru bylo malováno ručně, od stěn po nábytek a doplňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám