Jde o celoopláštěnou minimalistickou budovu, která vzdáleně připomíná klasické horské chatky.

Její kouzlo spočívá v lehkých základech, což umožňuje demontování a převezení na jiná místa podle potřeb školy či změn počasí.

Interiér působí díky použitým materiálům teple a útulně.

Interiér působí díky použitým materiálům teple a útulně.

Podle architektů bylo alpské lyžování vždy důležitým faktorem pro turistický rozvoj horských oblastí. To ale podle nich často vede k významnému vlivu turistického ruchu na životní prostředí.

Z toho důvodu se studio rozhodlo navrhnout všechny materiály použité v interiéru jako šetrné k životnímu prostředí a recyklovatelné.

Malý interiér je třeba prosvětlit nábytkem v bílých barvách a světlým dřevem.

Malý interiér je třeba prosvětlit nábytkem v bílých barvách a světlým dřevem.

Konstrukce stavby byla do výroby zadána v loňském roce, škola pak v Itálii vyrostla v prosinci během několika málo dní.

V interiéru se nejvíc uplatnilo bukové dřevo. Architekti využili i kompozitní sendvičové panely a na střechu a stěny stavby umístili hliníkové šindele.

Architekti osvětlení zakomponovali do trámů.

Architekti zakomponovali osvětlení do trámů.

Dispozice interiéru lyžařské školy je hodně střídmá. Stavba má rozměry 6 x 8,4 metru a obsahuje jen dva pokoje. První slouží jako recepce a kancelář v jednom, druhá jako obývací pokoj pro učitele.

Chatku je možné celou jednoduše uzavřít.

Chatku je možné jednoduše uzavřít.

Stavba vznikla z modulárního konstrukčního systému z prefabrikátů. Neobsahuje žádné těžké betonové prvky, ale jen části, které jsou lehce rozebratelné.

V budoucnu může sloužit i pro jiné účely, třeba jako klasická horská chata.