Hlavní obsah

Vila nesmazatelně zapsaná do historie je na prodej za 140 miliónů korun

Novinky, bok

Existují stavby, které proplují lidskými dějinami bez většího povšimnutí. A pak také ty, které se ve spojitosti se slavnou událostí nebo známým člověkem stanou téměř nesmrtelné. Mezi takové patří vila La Voglina v Piemontu v severozápadní Itálii. Díky návštěvě Napoleona Bonaparta se stala nesmazatelnou součástí historie. V současnosti je na prodej za 142 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Historicky významná vila La Voglina v Itálii je na prodej za 142 miliónů korun.

Článek

Rozlehlý zámek s celkem 74 místnostmi zaujme mnohé nejen svým elegantním a udržovaným vzhledem, ale také historickým významem.

Během bitvy u Marenga, ve které v červnu roku 1800 proti sobě bojovali Francouzi a Rakušané, si právě na tomto zámku francouzský císař Napoleon Bonaparte zařídil své hlavní velitelství, odkud vše organizoval, připomíná server Dailymail.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo jako svou základnu v bitvě u Marenga využil v roce 1800 Napoleon Bonaparte.

Napoleonovy jednotky porazily rakouské vojsko překvapivým útokem. Vojáci velitele Michaela von Melase byli vytlačeni z Itálie. Ještě před tím ale Napoleon nechal zajaté vojáky postavit novou terasu u vily, a také položit černobílé dlaždice ve všech vstupních halách, stejně tak museli postavit elegantní mramorové schodiště.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze vstupních hal s typickou černobílou dlažbou.

Vše bylo míněno jako dar a poděkování od císaře francouzským předkům současného majitele zámku.

Foto: Profimedia.cz

La Voglina je označována jako klasická italská barokní vila s architektonickým a historickým významem.

Foto: Profimedia.cz

V domě je k dispozici 13 ložnic, devět koupelen a celá řada salónků.

Usedlost byla postavena v 18. století světově proslulým barokním architektem Filippem Juvarrou. Historický zámek je zasazen na pozemku o rozloze přes 60 akrů (24 hektarů), a může se pochlubit 13 ložnicemi, devíti koupelnami a dokonce i soukromou kaplí, která pojme až 30 osob.

Na prodej je v přepočtu za zhruba 142 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z třinácti ložnic

Součástí stavby jsou i dvě rozlehlé jídelny, dvě kuchyně, deset salónků a také dům pro hosty. Okolí domu lemují překrásné zahrady a terasy spolu s vinicí, která by mohla po obnově produkovat až 100 000 lahví vína ročně.

Foto: Profimedia.cz

Vila má i vlastní soukromou kapli, která pojme až 30 lidí.

„La Voglina je obrazem klasické italské barokní vily. Zároveň jde o architektonicky i historicky významnou stavbu,” potvrdil Gary Hersham z realitní kanceláře, která se podílí na prodeji nemovitosti.

Foto: Profimedia.cz

Relaxovat mohou noví majitelé v zahradě, součástí pozemku je i vinice.

„Rozlehlé pozemky jsou opravdu nádherné, vše tak novému majiteli poskytne opravdu luxusní a zároveň soukromé útočiště. Navíc se vila nachází v jednom z nejslavnějších kulinářských a vinařských regionů v zemi. Lze ji tak využít i pro obchodní činnost,” dodal Hersham.

Bitva u Marenga

Bitva u Marenga patřila mezi Napoleonova největší vojenská vítězství. V té době byl císař na vrcholu svých sil. 

Na pláni Marengo se v roce 1800 střetlo na 28 000 francouzských vojáků a 31 0000 Rakušanů pod vedením generála Michaela von Melase.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám