Hlavní obsah

Kvůli rekonstrukci kuchyně vařili nějaký čas v zahradním domku

Novinky, nes

Snímky nově rekonstruované kuchyně nám poslala čtenářka Petra. Protože má šikovného manžela a ten zase kamarády ochotné pomoci, zvládli všechny práce sami. S rekonstrukcí počkali na prázdniny a pak ji provedli za plného chodu rodinného domu s tím, že nějaký čas museli vařit venku, v zahradním domku.

Foto: Archiv čtenářky (7x)

Nová kuchyň získala v nedávných dnech svůj poslední šperk - lustr v historickém stylu.

Článek

Rodina se do starého kamenného domu s původní dispozicí 2+1 nastěhovala v prosinci roku 2008. Od té doby se jej snaží krok za krokem rekonstruovat. Její členové museli vyřešit spoustu problémů, které v něm byly, vlhko, plísně, tmavé malé místnosti.

Znamenalo to mj. odstranit tepelné mosty, nově zaizolovat podlahu, kvůli dětem se rozhodli položit podlahové topení atd. „S prostorem se nedalo nic moc vymýšlet, proto volíme přístavbu do strany, ne nahoru, neboť jsou zde povalové stropy,“ popisuje čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Čtenářka si přála hodně světlou kuchyň s převládající bílou, která působí čistým dojmem.

Speciálně v kuchyni, která sloužila již 35 let a v poslední době byla udržovaná spíše provizorně, chtěla Petra zvětšit jídelní prostor, do nějž se měl vejít stůl pro čtyřčlennou rodinu, a také chtěla schovat bojler, který v místnosti nepůsobil hezky.

Mladí manželé se rovněž rozhodli vyměnit stará plastová okna za nová, moderní, s mikroventilací a snadnou údržbou.

Foto: Archiv čtenářky

Evetuální jednolitý vzhled kuchyňské linky majitelé šikovně rozbily černým segmentem tvořeným vestavnou troubou, varnou plochou a digestoří v černé barvě.

„Kuchyň jsem chtěla dřevěnou a světlou, aby byla jasnější. Navíc, bílá kuchyň vypadá čistě,“ objasňuje své záměry Petra. Kuchyň si nakonec nechali vyrobit na míru, při jejím návrhu se však inspirovali sériově vyráběným nábytkem.

Foto: Archiv čtenářky

Rám na fotografie je vyroben za starého okna.

V jídelní části na první pohled zaujme dřevěný stůl s lavicemi, který - jak prozrazuje Petra - pochází ze staré hospody. Dřevěný rámeček na fotografie nad pracovní plochou je vyroben ze starého okna.

Foto: Archiv čtenářky

Kuchyňský stůl s lavicemi pocházejí ze staré hospody.

Rekonstrukcí kuchyně práce na domě samozřejmě ani zdaleka nekončí.

„Do budoucna chceme stavět kachlová krbová kamna v obývacím pokoji, který zatím slouží jako obývací ložnice. Dále přistavujeme dva pokoje a malou druhou koupelnu pro děti, plus vestavěnou infrasaunu se vstupem na zahradu, kde bude na terase venkovní kuchyň pro přátele a sezení s krbem,“ plánuje čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Jedním z cílů rekonstrukce bylo uschování bojleru.

Foto: Archiv čtenářky

V kuchyni majitelé vyměnili podlahu, po níž položili podlahové topení.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám