Hlavní obsah

Vysněný domov oživili řadou specifik a detailů

Zcestovalí manželé Daniela a Jirka dosud vyzkoušeli bydlení v typické americké dřevostavbě, v historické venkovské usedlosti, v indické zahradní vilce i v koloniálním australském domě. Není tedy žádné překvapení, že s tolika zkušenostmi měli o svém prvním vlastním bydlení jasnou představu.

Foto: www.modernibyt.cz

V hlavním obytném prostoru s dřevěnou dubovou podlahou je pohovka z broušené kůže, atypické konferenční stolky a jídelní stůl (dýha dub bahenní), svítidlo Pirce, krb zdobí cementová stěrka, svítidlo nad jídelním stolem je Nenúfar.

Článek

Velkorysé řešení interiéru není rozmařilostí investorů. Majitelé žili dlouhou dobu v zahraničí, proto si po návratu domů začali plnit velké přání, a to vybudovat si trvalé rodinné zázemí, svůj vysněný domov, prostor, který se zároveň stane i oblíbeným místem setkávání rodiny a přátel.

Architektonické řešení i stavební projekt vypracoval zlínský architektonický ateliér. Partnerem při realizaci interiéru se stalo studio MOMO Interier. Designéři z tohoto studia po pečlivém prozkoumání architektonické dokumentace navrhli několik změn týkajících se užívání, dispozic a funkčnosti stavby, a návrh změn pak propracovali do nejmenších detailů.

Foto: www.modernibyt.cz

Ve vstupní hale s pianinem a atypickou knihovnou jsou křesla Catifa.

Tyto změny majitelé konzultovali s architektem, který je zpracoval i stavebně. Za zmínku stojí např. originální schodiště propojující všechna tři podlaží nebo neobvyklé řešení všech vnitřních dveří bez obložek a zárubní a na ně navazujících zapuštěných podlahových lišt.

Na desetinu milimetru

Po prostudování návrhu řešení interiéru majitelé zjistili, že se s designéry vzácně shodnou, seznámili je tedy se svými představami a nechali je pracovat. Do výsledných návrhů se promítlo i strojařské myšlení a na desetinu milimetru vnímaný detail majitele domu.

Foto: www.modernibyt.cz

Atypicky řešená kuchyňská sestava vystupuje ze stěny jen částečně, je vybavena otevíráním servo-drive (i na lednici), ostrůvek z lakované MDF, pracovní deska žula, recirkulační digestoř Elica, svítidlo Xilo.

Designéři dokonale vyřešili všechny pohledové záležitosti, které dodávají interiéru punc originality. Linie na sebe logicky navazují, nikde nevznikají rušivé přechody, v domě nenajdete žádné dlouhé chodby a tmavé místnosti.

Vstupní podlaží domu je zčásti zasazeno do svahu. Příchozí přivítá příjemné prostředí prostorné haly s knihovnou a klavírem, které dominuje originální schodiště.

Foto: www.modernibyt.cz

Dominantou ložnice manželů je kožená postel a lampičky Polo.

Jeho technické řešení bylo náročné, proto designéři nejprve zpracovali na ukázku prototyp čtyřschodového ramena včetně uchycení skla, aby si byli jisti dokonalou funkčností svého návrhu.

Foto: www.modernibyt.cz

V koupelně, ze které lze vstoupit na terasu s výhledem na Zlín, je volně stojící vana Wash, umyvadla Next, baterie Bongio, voál (lehká mřížovitá tkanina) na okně a atypická svítidla.

Detaily náročného uchycení a osazení vzhledem k různým rovinám obkladů a stropů dolaďovali designéři se svým osvědčeným dodavatelem.

Foto: www.modernibyt.cz

Šatna z lakované MDF je vyrobena na míru daného prostoru.

Dost místa pro každého

Obývací pokoj je navržen tak, aby se v něm mohl pohodlně usadit větší počet lidí a aby na sebe při konverzaci dobře viděli. Pro oslavy a podobné akce je v jídelně umístěn velký stůl, jehož tvar zaručuje pohodlné posezení různému počtu stolujících.

Foto: www.modernibyt.cz

Dětský pokoj s průhledem do spoleené atypicky dětské šatny, lakovaná MDF, lampičky Tolomeo, rostoucí židle Maximo, pracovní stul organického tvaru, povrch desktop.

V domě je i pokoj pro hosty s vlastní koupelnou a dětské pokoje, které časem bude možné proměnit na ložnice potomků a jejich budoucích partnerů tak, aby setkávání členů rodiny bylo pro všechny příjemné.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna v dětském křídle je vybavena umyvadlem Theorema, které kombinuje výhody klasického zaviieného umyvadla a umyvadla na desce, atypické svítidlo podle návrhu Šimona Rujbra.

Závěrem manželé říkají: „Úsilí vložené do hledání vhodného místa, projektování a stavby stálo za to. Dnes máme vysněný domov v příjemném prostředí, vedle dobrých sousedů, z nichž se rychle stali blízcí přátelé.“

Edita Erbsová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám