Hlavní obsah

Vázy, kterým to sluší i bez květin

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váza by měla plnit dekorační funkci nejen s květinami, ale i bez nich. Vybíráme-li s vtipem, nemusíme ji v zimních měsících, kdy je nouze o čerstvé květy, schovávat ve skříni.

Foto: GALERIE KŘEHKÝ

Kolekce váz nazvaná Z jedné pochází z jedné dřevěné formy. V různých barvách vyfoukané vázy jsou následně rozřezány a znovu slepeny do originálních barevných i tvarových kombinací. Autorka Michaela Tomíšková.

Článek

Koupíme-li plastový či keramický výrobek za několik stovek korun, dbáme, aby váza byla barevná, měla zajímavý tvar, nebo plastické vzory.

Foto: EVA SOLO

Perforovaná váza značky SIA, ručně foukané sklo. Rozměry 45 x 50 cm. Cena od 16 500 Kč.

Foto: IKEA

Váza z ručně foukaného skla, výška 29 cm. Cena 199 Kč.

Tak se vyvarujeme unylosti. Lidé s fantazií investují do několika váz stejného typu, ovšem různých rozměrů, a na poličce tak vytvoří třeba plot, les, řadu konvic.

Foto: BY INSPIRE

Elegantní keramická váza, výška 35 cm. Cena 300 Kč.

Foto: KIKA

Série keramických Váz Ida ve třech velikostech 31 cm, 42 cm, 52 cm. Z dálky vypadá jako sedící kočky.

Vázy známějších designérů z ručně foukaného skla, nebo vyrobené unikátní metodou, stojí sice několik desítek tisíc, ale rozhodně se neokoukají. Navíc získáme galerijní kousek, který můžeme v budoucnu investičně zúročit.

Foto: IKEA

Váza, nebo lahev? Barevné lahve s dekorem zaujmou i jako veselá dekorace připomínající jaro. Cena 49 Kč/kus.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám