Hlavní obsah

Sváteční dny ve znamení originality

Novinky, Pavel Hruška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšíte se, jak letos vyzdobíte slavnostní stůl a interiér? Máme pro vás několik zajímavých tipů, kterými byste mohli svátečním dnům vtisknout nefalšovanou originalitu. Nechte se inspirovat!

Foto: Petr Horník, Právo

Orchidej v ořechu

Článek

V keramické váze ve tvaru ořechu je mokrá aranžovací hmota. Listům a plodům břečťanu dominuje květ orchideje. Choroše a kokony ze zlatého drátku (s bobulkami cesmíny a plodem ibišku) dodávají celé kompozici vánoční náladu. Doplňkem jsou dva exotické ořechy, které se prodávají pod obchodním názvem Mintola ball.

Efektní doplňky na stůl

Okrasné pozlacené dýně jsou zdobené látkovými hvězdičkami a ozdobnými špendlíky. Stopky jsou zvýrazněny barevným drátkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Pozlacené dýně

Vánoční orchidej

Skleněná zkumavka je obalena levandulovými suchými větvemi spolu s několika snítkami jedle. Celý tento snopek je ovázán bílofialovou přízí. Ve zkumavce s vodou tvoří těžiště Skimmia japonica a celému aranžmá dominuje lata květů orchideje Phallaenopsis.

Povšimněte si malých sušených minijablíček, přilepených na jehličkách jedle.

Foto: Petr Horník, Právo

Vánoční orchidej

Cesmína s ořechy

Na skleněný talíř jsem položil věnec ze šlahounů břečťanu. Uprostřed je položena zelená, vodou nasáklá aranžovací hmota, do níž jsem naaranžoval plodenství cesmíny. Mezi červenými bobulkami vykukují ořechy a zlaté skleněné kouličky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ořechy a cesmína

Ohňostroj bez rachejtlí

Ve skleněné číši je ještě jedna sklenice s vodou, v níž jsou květy Hippeastrum a Beer grass (medvědí tráva) s konečky polepenými látkovými hvězdami. Tato sklenice je obsypaná vlašskými ořechy.

Foto: Petr Horník, Právo

Ohňostroj bez rachejtlí

Reklama

Související články

Elegantní hvězdy podzimní zahrady

Keře, které noční chlad převlékl do zlatého kabátu, vnášejí do podzimní zahrady lesk a fascinující paletu odstínů. I když nejsou tak ceněné jako poslední květy...

Největší zahrádkářské zajímavosti

Až se příště vydáte ven po zahradní pěšině, nepátrejte jen po nově vyrašeném plevelu. Všímejte si i toho, co se odehrává kolem. Možná vás překvapí, co všechno...

Výběr článků

Načítám