„Zhlédli jsme se v jednoduchém stylu vilového domu s bazénem a krásnou zahradou. Na internetu jsem již před nějakým časem našel stránky společnosti G Servis CZ. Jejich nabídka se mi líbila, a proto jsem začal vybírat dům právě od nich. Věděli jsme, že chceme něco moderního s jednoduchými liniemi, proto jsme se rozhodli pro dům Integra Plus,“ říká majitel domu a dodává:

„Vzhledově se nám dům velice líbil, ale některé věci v rámci interiéru bychom po předchozích zkušenostech řešili jinak. Nic jsme tedy neodkládali a spojili jsme se se zástupcem společnosti a dohodli si první bezplatnou schůzku.“

Dům stojí na pěkném pozemku, který si rodina vysnila od začátku a byla ochotná si na něj i počkat.

Dům stojí na pěkném pozemku, který si rodina vysnila od začátku a byla ochotna si na něj i počkat.

Zatímco bezprostředně u domu je bazén, kousek dál, obklopeno stromy se rozkládá příjemné jezírko.

Zatímco bezprostředně u domu je bazén, kousek dál, obklopeno stromy, se rozkládá příjemné jezírko.

Po společné debatě s projektantem doznal původní půdorys domu jisté změny. Především je dům na straně technického zázemí rozšířen o jeden metr. Také garáž je nyní delší tak, aby se do ní vešly dva vozy místo jednoho. Další změna se týkala šatny v přízemí. Ta se proměnila v koupelnu.

Ratan se objevuje v každé z místností v přízemí domu jako nenápadný refrén. Dříve nebo později pak pohled každé návštěvy sklouzne k uskladněnému dřevu na zátop v krbu, které působí zároveň jako dekorativní prvek.

Ratan se objevuje v každé z místností v přízemí domu jako nenápadný refrén. Dříve nebo později pak pohled každé návštěvy sklouzne k uskladněnému dřevu na zátop v krbu, které působí zároveň jako dekorativní prvek.

Na obývací pokoj navazuje kuchyňský kout, v jehož blízkosti je umístěn jídelní stůl.

Na obývací pokoj navazuje kuchyňský kout, v jehož blízkosti je umístěn jídelní stůl.

Dům má dispozici 4+1, na pozemku zabírá plochu 168,5 m2, přičemž svým obyvatelům nabízí užitnou plochu 181,5 m2. V přízemí domu je obývací pokoj propojený s kuchyní, ložnice rodičů a pokoj syna. V horním patře je dvojice pokojů dcer, koupelna a toaleta.

Kuchyň je zařízena ve vysokém bílém lesku, s nímž záměrně kontrastuje černá barva spotřebičů.

Kuchyň je zařízena ve vysokém bílém lesku, s nímž záměrně kontrastuje černá barva spotřebičů.

Majitelé domu si měli určit, zda chtějí dům stavět jako klasickou zděnou stavbu, nebo jako dřevostavbu. Vybrali první možnost. Společnost jim doporučila stavební firmu v jejich regionu, která pak položila betonové základové pásy a za použití zdicího systému Porotherm postavila dům.

„Dílčí části stavby a dokončovací práce jsme si již zajišťovali sami,“ upřesňuje majitel domu.

V rohu obývacího pokoje je monolitické schodiště z leštěného betonu. Svým vzhledem spíše než prostou vertikální spojnici mezi podlažími připomíná skulpturu.

V rohu obývacího pokoje je monolitické schodiště z leštěného betonu. Svým vzhledem spíše než prostou vertikální spojnici mezi podlažími připomíná skulpturu.

Zdi v rohu u schodiště jsou obloženy břidlicí, která vytváří hezké temně šedé pozadí ke schodišti ve světle šedém odstínu.

Zdi v rohu u schodiště jsou obloženy břidlicí, která vytváří hezké temně šedé pozadí ke schodišti ve světle šedém odstínu.

Interiér domu chtěli majitelé ladit do přírodních, zemitých barev, aby působil příjemným rodinným dojmem. Obývací pokoj je navržen v jednoduchém stylu, v němž se prosazují přírodní materiály. Ratanová křesla s konferenčním stolkem a světle béžovou sedací soupravou přímo zvou k posezení a odpočinku.

Lehce působí sestava jednoduchých závěsných skříněk. Dříve nebo později se však pohledy návštěv nutně stočí ke krbu, po jehož straně je vysoký úložný prostor na dřevo. Nejenže je otop takto neustále po ruce, ale navíc působí velice dekorativně. Netopí-li se v krbu, zajišťují teplo v domě radiátory s plynovým kotlem.

Z ložnice rodičů vede výhled na bazén před domem.

Z ložnice rodičů je výhled na bazén před domem.

Také koupelnovž nábytek má povrch v bílém lesku. Zde mu sekundují obklady ve vzoru mahagon.

Také koupelnový nábytek má povrch v bílém lesku. Zde mu sekundují obklady ve vzoru mahagon.

Na obývák navazující kuchyňský kout střídá černou a bílou barvu. Linka ve vysokém bílém lesku opticky zvětšuje tento prostor. Černé spotřebiče pak zajišťují potřebný kontrast, aby kout nepůsobil příliš neosobním dojmem.

Jako jemný refrén se i v kuchyni objevuje ratan z obýváku. V tomto případě jsou z něj vyrobeny židle u barového pultu.

Část terasy majitelé proměnili v zimní zahradu. Sem ústí dveře ze synova pokoje.

Část terasy majitelé proměnili v zimní zahradu. Sem ústí dveře ze synova pokoje.

Jak již bylo řečeno, ložnice rodičů je v přízemí a nabízí výhled na tu část zahrady, kde je bazén. I v ložnici je zastoupen ratan; je z něj vyrobena postel. Z ložnice se vchází do koupelny ukryté za celoskleněnými pískovanými dveřmi.

„V tomto místě jsme udělali změnu oproti původnímu návrhu. Dali jsme přednost koupelně před šatnou. V přízemí máme dvě menší šatny, které pro úschovu oblečení a dalších věcí plně postačují,“ vysvětluje majitel domu.

V horním patře jsou pokoje dcer.

V horním patře jsou pokoje dcer.

Obě dívky si oblíbily bílou barvu, proto jsou jejich pokoje zařízené v podobném stylu.

Obě dívky si oblíbily bílou barvu, proto jsou jejich pokoje zařízené v podobném stylu.

V koupelně zaujme dřevěné obložení v dekoru mahagon hezky kontrastující s koupelnovým nábytkem v bílém lesku. Topení je pak designově skryto za zrcadlem vedle okna.

Podoba přízemí, tak jak byla v původním plánu domu.

Podoba přízemí, tak jak byla v původním plánu domu.

Část terasy majitelé domu proměnili v zimní zahradu. Z té se vchází do samostatného pokoje syna, který má podobu přístavku ke garáži. Syn tak získal své soukromé útočiště.

Podobně samostatně jsou uloženy i pokoje dcer. K nim se vystupuje po točitém schodišti z leštěného betonu v obývacím pokoji. Jeho vzhled protepluje dřevěné zábradlí a dubové stupně schodů. Pozadí schodiště zkrášlují temně šedé břidlicové obklady na dvou nejbližších stěnách.

Finální podoba přízemí

Finální podoba přízemí

Horní patro

Horní patro

Horní patro je na rozdíl od spodního laděno do bílé barvy, která se oběma dcerám líbí. Proto jsou jejich pokoje zařízeny v podobném stylu. Bílé jsou v nich nejen stěny, ale i nábytek.

K dispozici mají na „svém“ patře také koupelnu s vanou a samostatnou toaletu. Z obou pokojů se vychází na společnou terasu, odkud je výhled na celou zahradu s bazénem a jezírkem lemovaným vzrostlými ovocnými stromy.

Technické údaje:
Návrh domu: G Servis CZ
Typ domu: Integra Plus
Zastavěná plocha: 168,5 m2
Užitková plocha: 181,5 m2
Dispozice: 4+1
Konstrukce: betonové základové pasy, stropy a schodiště železobetonové monolitické
Střešní krytina: falcovaný hliník
Obklady na fasádě: desky Silbonit
Okna a venkovní dveře: lakovaný plast-hliník
Vytápění: plynový kotel + krb
Podlahy: keramická dlažba a laminátová plovoucí podlaha