Když objevila Estrella Salietti na západním okraji města blízko parku Putxet zanedbanou garáž, okamžitě ji napadlo, že si tam vybuduje vlastní designové studio. To se později změnilo v její třípodlažní domov, ve kterém se designérka cítí naprosto šťastná a spokojená.

Prostorné knihovně se střešním oknem dominuje policový regál na knihy, který navrhla Estrella.

Prostorné knihovně se střešním oknem dominuje policový regál na knihy, který navrhla Estrella.

FOTO: www.modernibyt.cz

„Se sousedy mám skvělé vztahy, a protože nebydlím v úplném centru starého města, je tu klid a lidé jsou velmi přátelští. Jsem ze svého bydlení nadšená,“ říká.

Ovlivněna životem

Prostor, který si proměnila ve své barevné útočiště, byl velkou výzvou. Snažila se zachovat vzdušnost a otevřenost prostoru, vnést do interiéru dostatek denního světla a najít místo pro předměty, se kterými se už několikrát stěhovala a které se postupem času staly její součástí.

V bytě si Estrella nechala nainstalovat barový pult a doplnila jej židlemi Samba. Osvětlení zajišťují lampy Lukiluz.

V bytě si majitelka nechala nainstalovat barový pult a doplnila jej židlemi Samba. Osvětlení zajišťují lampy Lukiluz.

FOTO: www.modernibyt.cz

Celou zadní stěnu loftu tedy nechala vyrobit ze skla, které propouští dostatek přirozeného světla. Prostor je místy otevřený přes všechny tři úrovně a vypadá tak větší, než ve skutečnosti je. Interiér je eklektický a výrazně osobní.

Návštěvník je okamžitě pohlcen katalánskou kvintesencí různorodé směsi objektů, které odrážejí zájmy a zážitky majitelky bytu.

Výrazná barevnost se objevuje i v kuchyni umístěné v zadní části dnes zastřešeného dvorku bývalé garáže.

Výrazná barevnost se objevuje i v kuchyni umístěné v zadní části dnes zastřešeného dvorku bývalé garáže.

FOTO: www.modernibyt.cz

V přízemí se vchází do vstupní haly a hlavního obývacího pokoje. V horním patře se pak nachází ložnice a koupelna. Tuto část pojí s pokojem pro hosty můstek přes otevřený přízemní prostor. Ve sníženém patře je umístěna kuchyň, jídelna a venkovní patio.

Procházení prostorem

Ač je obývací prostor otevřený, působí intimním dojmem, aniž by stěny musely nabourávat jeho velkorysost. Po celé délce jedné stěny se táhne od podlahy až ke stropu vestavěná knihovna. Proti ní je umístěna velká pohodlná pohovka doplněná lampami Tolomeo od Artemide a barevným nízkým stolkem se židlemi.

Ložnice je oddělena od ostatních místností jednoduchou roletou. Estrella chtěla, aby měla ložnice hodně světla, a roleta jako dělicí prvek byla nejlepším řešením.

Ložnice je oddělena od ostatních místností jednoduchou roletou. Estrella chtěla, aby měla ložnice hodně světla, a roleta jako dělicí prvek byla nejlepším řešením.

FOTO: www.modernibyt.cz

Jeden schod svede hosty k baru osvětlenému závěsnými svítidly z produkce Ca2L, který je velmi úsporně vybaven židlí Red Blue Chair od slavného Gerrita Rietvelda. Pokud se nezaseknete u baru, přejdete do pracovny s dlouhým stolem, která shlíží na jídelnu a patio.

Most, který spojuje ložnici a část bytu určenou pro hosty, je opatřen industriálním pletivem uchyceným v ocelovém rámu. Koberec je z produkce BSB.

Most, který spojuje ložnici a část bytu určenou pro hosty, je opatřen industriálním pletivem uchyceným v ocelovém rámu. Koberec je z produkce BSB.

FOTO: www.modernibyt.cz

V propletenci úrovní a stylů vás vedou na stěnách rozsypané citáty vyjadřující majitelčiny myšlenky a pocity.

V pestré společnosti

Kuchyň ve sníženém přízemí je naprosto profesionální, dodaná firmou Adisa. Otevírá se do jídelní části bytu, kde majitelka obědvá u mohutného stolu vyrobeného podle vlastního návrhu a obklopeného zdánlivě nesourodou kombinací židlí.

Vedle designových ikon od Vernera Pantona nebo manželů Eamesových stojí sametem čalouněné židle ve stylu Ludvíka XV. s jasně barevnou květinovou potahovou látkou.

Do koupelny se vstupuje z ložnice. Je prostorná, světlá a opět barevná. Skleněné obklady navrhla Estrella sama.

Do koupelny se vstupuje z ložnice. Je prostorná, světlá a opět barevná. Skleněné obklady navrhla Estrella sama.

FOTO: www.modernibyt.cz

Ani v ložnici není nuda. Postel je schovaná ve výklenku potaženém černou látkou. Přilehlá koupelna, ze které je také vidět do patia, je zalitá denním světlem. To odráží umyvadlo vyrobené ze žlutého benátského skla.

Zimní zahrada slouží také jako jídelna. Kolem stolu je celá plejáda židlí, z nichž dvě jsou starožitné. Bílá komoda je vyrobena podle Estrellina návrhu. Kamenná zeď je původní a byla součástí garáže.

Zimní zahrada slouží také jako jídelna. Kolem stolu je celá plejáda židlí, z nichž dvě jsou starožitné. Bílá komoda je vyrobena podle Estrellina návrhu. Kamenná zeď je původní a byla součástí garáže.

FOTO: www.modernibyt.cz

Veškerý prostor sjednocuje využití černé v kontrastu k jasným barvám a důmyslný systém osvětlení.

„Navrhla jsem loft tak, aby byl zábavný a pro mě komfortní. Tím, jak jsem využila staré zařizovací předměty, které mě provázejí z jednoho bydliště do druhého, jsem propojila svou minulost s přítomností,“ uzavírá majitelka.

www.modernibyt.cz