Hlavní obsah

Neděste se svátků bez sněhu, vytvořte si iluzi mrazu a chladu v interiéru

Novinky, tnk

Podle předpovědí meteorologů to na bílé Vánoce letos moc nevypadá. Atmosféru to sice může pokazit, ale jen tehdy, pokud nevytvoříte dojem zimy a chladu v interiéru pomocí vhodných dekorací. Máme pro vás tipy, jaké zvolit.

Foto: Novinky.cz, Butlers, Paper + Design

Dekorace by měly navodit pocit chladu a připomenout zimní období.

Článek

Naprostým základem je volit pro dekorace jen kousky v chladných barvách. Mezi ně patří modrá, bílá, šedá, stříbrná, některé odstíny lehce pistáciově zelené a starorůžová.

Zapomeňte naopak na teplé barvy jako je červená, hnědá, žlutá či zlatá. Ty by naopak vykouzlily v interiéru hřejivou atmosféru.

Foto: The Contemporary Home

Nebojte se dekorovat i židle a uplatnit i závěsný venec se stříbrnými zvonečky.

Základem by se měla stát stříbrná barva, která díky svému lesku dodá sváteční tabuli na výjimečnosti. Čím více odlesků, tím lépe.

Vánoční výzdoba vysoký lesk snese a stříbrná dodá interiéru punc uměřeného luxusu. Tato barva je navíc letos hodně trendy.

Foto: Novinky

Veelkou parádu udělá prostírání z korálků ve stříbrné barvě.

Slavnostní tabuli můžete doladit čerstvými květinami. Ideální jsou bílé růže, větvičky smrku nebo borovice i šišky. V květinách uplatníte i jemné peří jako dekoraci, které z dálky vytvoří iluzi zasněžených prvků.

Stejně tak budou dobře působit i motivy vloček a hvězd. Dojem chladu podpoří i jemná klasická krajka na ubrusu nebo ubrouscích.

Foto: Idyll Home, Art Chateau - Living, Design & more

Volte různé odstíny stříbrné, šedé a bílé.

Když už nejsou zasněžené větve k vidění venku, zkuste je napodobit alespoň v interiéru.

Na pomoc si můžete vzít sníh ve spreji s bílou a stříbrnou barvou, kterými můžete dekorovat drobné větvičky. Ty koupíte v běžných květinářstvích i hotové. Efektně vypadají také věnce ze šišek dekorované bílou barvou. [celá zpráva]

Foto: The Contemporary Home, LuxDeco, Novinky.cz

Vánoční stromek zdobte drobnými ozdobami ve stříbrné barvě a nezapomeňte na stříbrné jmelí a postříbřené větvičky z květinářství.

Se stříbrnou barvou nejlépe ladí sněhově bílá a odstíny jemně šedé. Rozhodně se vyhněte všem barvám typickým pro umělou hmotu a příliš křiklavým tónům.

Slavnostní výzdoba by měla působit jemně a něžně. K tomu dopomohou i skleněné ozdoby, které připomenou led.

Foto: The Contemporary Home

Interiér dekorujte postříbřenými větvemi. Zavěšte na ně dekorace ve tvaru sobů nebo vloček či hvězd.

Letošní Vánoce jsou ve znamení uměřenosti a střídmosti. Vyhněte se proto pestrobarevným kýčovitým ozdobám a zvolte dekorace tón v tónu. Inspirujte se chladným severským designem, který hodně sází na přírodní prvky a černobílou kombinaci barev.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám