Dvoupodlažní stavba je nyní uspořádána dle běžného schématu. Zatímco přízemí slouží jako společenská zóna s velkým otevřeným prostorem, kde je kuchyňský kout, jídelna a obývací pokoj, první poschodí má naopak ryze soukromý charakter. Nacházejí se zde pokoje členů rodiny s toaletou a společnou koupelnou.

Interiéru vládne kombinace dřeva, oceli a betonu.

Interiéru vládne kombinace dřeva, oceli a betonu.

FOTO: Angus McRitchie

Stěna směřující do dvora byla maximálně otevřena, interiér je tak mnohem světlejší.

Stěna směřující do dvora byla maximálně otevřena, interiér je tak mnohem světlejší.

FOTO: Angus McRitchie

Recyklované dřevo s charakteristickou patinou má své zvláštní kouzlo.

Recyklované dřevo s charakteristickou patinou má své zvláštní kouzlo.

FOTO: Angus McRitchie

Největší proměnou prošlo především přízemí domu, proto jeho majitel uvolnil k uveřejnění pouze jeho snímky. Jak architekt Eric Joseph Tremblay poznamenává, při rekonstrukci interiéru bylo hlavně potřeba změnit směrování konstrukčních os domu.

V přízemí zmizelo několik nosných zdí, jejichž funkci na sebe vzaly nově osazené ocelové nosníky a sloupy. Díky tomu bylo možné původně hodně členěné přízemí proměnit na moderní otevřený prostor plný světla. To má do interiéru lepší přístup i díky zvětšení oken na maximální možnou velikost.

Architekti v přízemí ponechali záměrně obnažené dřevěné trámy na stropě.

Architekti v přízemí ponechali záměrně obnažené dřevěné trámy na stropě.

FOTO: Angus McRitchie

V nově navrženém interiéru došlo i na rustikální prvky.

V nově navrženém interiéru došlo i na rustikální prvky.

FOTO: Angus McRitchie

Do koupelny se v přízemí vstupuje posuvnými dveřmi z recyklovaného dřeva.

Do koupelny se v přízemí vstupuje posuvnými dveřmi z recyklovaného dřeva.

FOTO: Angus McRitchie

Schodiště je v centrálním prostoru přízemí. Sousedí s technickým blokem, který je uzavřen do přiznaných betonových panelů.

Schodiště je v centrálním prostoru přízemí. Sousedí s technickým blokem, který je uzavřen do přiznaných betonových panelů.

FOTO: Angus McRitchie

Interiér zaujme především neotřelou kombinací dřeva, oceli a betonu, a to někdy až v překvapivě surové podobě. Například kuchyňský ostrůvek je obložen dřevem zachráněným z demolice. Ze stejného materiálu jsou také poličky a posuvné dveře.

K jisté syrovosti interiéru přispívají i přiznané betonové panely, do nichž je v přízemí uzavřen technický blok spolu s malou koupelnou. Odhalené dřevěné trámy na stropě v přízemí pak umocňují dojem z jeho výšky.

Prostor schodiště přivádí světlo dopadající do domu skrze nový světlík až do přízemí.

Prostor schodiště přivádí světlo dopadající do domu skrze nový světlík až do přízemí.

FOTO: Angus McRitchie

První poschodí slouží jako soukromá zóna, nacházejí se zde pokoje členů rodiny.

První poschodí slouží jako soukromá zóna, nacházejí se zde pokoje členů rodiny.

FOTO: Angus McRitchie

Hezkým designovým prvkem je samostatně stojící vana v koupelně v prvním poschodí.

Hezkým designovým prvkem je samostatně stojící vana v koupelně v prvním poschodí.

FOTO: Angus McRitchie

Taktéž poličky jsou vyrobeny ze dřeva zachráněného z demolice.

Taktéž poličky jsou vyrobeny ze dřeva zachráněného z demolice.

FOTO: Angus McRitchie

Schodiště vedoucí do prvního patra je nově umístěno zhruba v centru přízemí. Logicky mu proto architekti přiřkli nejen důležitou komunikační, ale i estetickou roli. Jeho prostor je osvětlován nově vytvořeným světlíkem. Denní světlo z něj tak dopadá až do přízemí.

Původní stav

Původní stav

FOTO: Boom Town (3x)

Přízemí

Přízemí

První poschodí

První poschodí