Hlavní obsah

V kurzu jsou pohovky připomínající špagety pro odpočinek v různých polohách

Novinky, tnk

Netradiční tvary pohovek z velkých vláken zaujmou na první pohled. Jsou ideální pro odpočinek, kdy se chcete doslova ztratit ve změti hebkých prvků. Tyto designové kousky jsou výstředním prvkem, který se hodí do extravagantněji zařízených interiérů, hlavně mladších generací.

Foto: Decoland (2x)

Sedací pohovka Boa je navržena pro firmu Edra. Má nevšední tvary, které umožňují ztratit se ve změti jejích hebkých částí.

Článek

Výhodou těchto pohovek, lenošek a křesel je, že na nich mohou uživatelé sedět, ležet nebo libovolně různě polehávat. Pohovky navíc slouží částečně i jako přikrývky. Je třeba ale brát v úvahu, že jejich údržba je oproti klasickým modelům podstatně náročnější.

Na největším designovém veletrhu v Miláně byla před časem k vidění pohovka připomínající  řádnou porci sépiových špaget. Dnes jsou podobné kousky trendy a krášlí neotřelé interiéry.

Do dějin designu se zřejmě zapíše pohovka Boa od bratrského brazilského designérského dua Huberta a Ferdinanda Campanových. Jak už název napovídá, pohovka slouží jako gigantické boa, do kterého se můžete celí schovat.

Pohovka je navržena tak, aby potěšila nejen už pohledem na ni samotnou, ale i hmatem během posezení v ní. Může vzniknout s libovolným potahem podle přání klientů. Skládá se z 90 metrů trubek z pružné pěny potažených hebkým sametem.

Foto: Decoland

Tento interiérový kousek je celkem výrazným prvkem interiéru a vyplatí se ho nechat v prostoru dominovat.

Posezení v těchto pohovkách nabízí výjimečný pocit, že jste před okolím chráněni. V podobném stylu vznikají i křesla. Ocení je hlavně děti, které je využijí i jako objekty pro své hry.

Keren Shikerová navrhla jiné nápadité křeslo - inspirované sopkou, erupcí a lávou. Chtěla, aby její sedací nábytek měl podobný náboj. Tomu odpovídá i barevnost. Základem křesla je čalouněná dřevěná deska a pěnové válce.

Foto: Keren Shiker

Sedací nábytek Volcano od Keren Shikerové bodoval v Design Award & Competition.

Tento typ nábytkových kousků se stane osvěžujícím prvkem v klasickém interiéru. Díky jeho hravé podobě se nebojte pestřejších barev, které na designový kousek upoutají pozornost.

Designérka Sophie de Vochtová vytvořila lehátko s podobným efektem tkaním pěnových částí.

Foto: Casamania

Pohovku navrhla Sophie de Vocht.

Lehátko má kovovou konstrukci. Hlavní opěrná část a sedák jsou tkané pevně, konec pohovky je rozvolněn. Vochtová chtěla, aby lehátko připomínalo i koberec, a bylo takovým hybridem mezi lehátkem, křeslem a kobercem.

Foto: Casamania

Nevšední lehátko nese název Loop.

V interiérovém designu se stále více stírají hranice mezi jednotlivými kousky. Designéři totiž chtějí, aby jejich návrhy měly hned několik různých funkcí.

Nedávno tak vzniklo třeba křeslo, které slouží i jako svetr pro zimní večery. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám