Hlavní obsah

Posaďte se u nás! Na koberec

Novinky, nes

Zaškobrtnutí o shrnutý koberec inspiruje každého k něčemu jinému. Většinu z nás k nějakému jadrnějšímu slovu a popotahování za volné strany, abychom ho zase narovnali. Italského architekta žijícího v Londýně, Alessandra Isolu, však napadlo takovéto shrnutí ještě zvětšit a využít ho jako sedačku v obývacím pokoji. Na první pohled je zřejmé, že to není řešení využitelné v každé domácnosti, ale milovníci neotřelých designérských nápadů plesají.

Foto: Profimedia.cz

Zvlněný koberec lze využít jako sedačku.

Článek

Sedačka, o kterou zakopnete, jak by se volně dal název autorova díla přeložit, má podobu dvou vln, které nemají stejnou výšku, ani sklon. Díky tomu je na jedné straně možné na koberci sedět klasickým vzpřímeným způsobem, zatímco na druhém konci se člověk spíše jen tak ležérně a neformálně rozvalí.

Foto: Profimedia.cz

Část sedačky umožňuje sedět v důstojné poloze. Na druhé straně se pohodlně rozvalíte.

Koberec ve zvlněném tvaru nedrží sám od sebe, ale překrývá konstrukci z uhlíkových vláken. Aby se na sedačce sedělo pohodlně, je pod kobercem polstrování.

Designér navíc poukazuje na další možnosti využití svého nápadu. Na tzv. „formální“ straně, kde je koberec více zvednutý, lze volný prostor využít jako knihovničku, nebo jiný druh úložného prostoru. Druhá strana, kde je už mnohem méně volného místa, může udělat radost třeba domácímu mazlíčkovi jako nová schovávačka.

Foto: Profimedia.cz

Kuk! Když nikdo jiný, vaše kočka novou schovávačku ocení určitě.

Anketa

Jak se vám nápad líbí?
Prima!
33,7 %
Vtipné, ale k ničemu.
28,8 %
Naprostý nesmysl!
37,5 %
Celkem hlasovalo 184 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Vodovodní kohoutek, který se umývá sám

Umýt si hodně zašpiněné ruce bývá s tradičními kohoutky trochu otrava. Člověku pobyt u umyvadla trvá déle, než by musel. Běžný kohoutek má totiž stále ještě...

Výběr článků

Načítám