Hlavní obsah

Australané navrhli láhev na vodu určenou speciálně do kabelky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kreativní duo Jesse Leeworthyová a Jonathan Byrt navrhlo designovou láhev na vodu, která šetří místo v domácnosti i v kabelce. Láhev sice připomíná klasickou placatku, je ale dobrým tipem pro tuzemské návrháře nudných klasických pet láhví.

Foto: Profimedia.cz

Láhve vznikly ve třech základních velikostech.

Článek

Leeworthyová a Byrt se zamýšleli nad drobným problémem, který ale řeší řada žen. Dostat do pracovní tašky nebo malé kabelky láhev s pitím totiž může být velký problém. Proto přišli s touto speciální placatou láhví s názvem Memo Bottle.

Foto: Profimedia.cz

Placaté lahve jsou určené předně do dámských business kabelek.

Láhev mladí designeři navrhli tak, aby byla praktická a šetrná k životnímu prostředí. Je plochá jako soubor několika dokumentů a vznikla ve třech velikostech.

Základem je velikost A4, dál navrhli o polovinu menší A5 do večerních kabelek a vznikla i láhev v dopisovém formátu.

Foto: Profimedia.cz

lahev je možné nechat umýt v myčce na nádobví, ručně ji vymyjete jen těžko.

Designéry k navržení láhve inspiroval i fakt, že je na světě používáno velké množství láhví na jedno použití, z nichž jsou jen některé recyklovatelné.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Chtěli tak přijít s návrhem, který by uživatele bavil a motivoval k opětovnému použití a pití kohoutkové vody. Láhev z odolného plastu by se měla v zahraničí dostat do prodeje ještě letos.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám