Hlavní obsah

Designér navrhl stan, který může v noci připomínat měsíc v úplňku

Novinky, tnk

Mladý britský talentovaný designér Rufus Martin se rozhodl vytvořit jednoduché přechodné bydlení do přírody pro studenty, kteří rádi cestují do nových krajin. Stan, který navrhl, v noci připomíná závěsný lampión nebo měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Designér Rufus Martin a jeho kulatý stan pro pobyt nad zemí

Článek

Designér se nechal inspirovat tvarem cibule a navrhl stan, který ji svým vzezřením lehce imituje. Na jeho výtvoru přátelé oceňují především relaxační vlastnosti. Stanu se pro jeho tvar přezdívá i Roomoon (Měsíční pokoj) a vyspí se v něm celkem pohodlně dva lidé.

Foto: Profimedia.cz

V tomto stanu vám rozhodně nebude chladno od země.

Podle autora je Roomoon možné zavěsit maximálně tři metry nad zem. Stan lehce pověsíte na co nejpevnější větev za pomoci skládací kladky. Na ukotvovacím řetězu se pak musí udělat uzel. Když chtějí uživatelé dolů, musí uzel rozvázat a stan pak pomalu spustit zpět k zemi.

Foto: Profimedia.cz

Skrz interiér stanu vedou ukotvovací prvky.

Příbytek je z pevného celtového plátna, které obyvatele ochrání před nepřízní počasí. Hlavní konstrukce je tvořena pevným ocelovým rámem.

Interiér stanu si uživatel může sám zvolit. Na podlaze z borovicového dřeva tak mohou být koberce, sedací vaky nebo kožešiny. Pod podlahou zbývá menší úložný prostor.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřek stanu poskytuje málo místa, díky otvorům si ale obyvatelé mohou vychutnat pěkné výhledy do okolí.

Uvnitř se svítí úsporným LED osvětlením. Stan byl Rufusovým absolventským projektem na Bryanston School, od té doby se designér jeho prodejem živí.

Efektní stan, který pobaví mládež i dospělé, vyjde ale zájemce poměrně draho. Zaplatí za něj v přepočtu více jak sto dvacet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám