Hlavní obsah

Nádobí nechávající vyznít krásu písmen je opět v módě

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písmena na bílém porcelánovém nádobí od světoznámého dánského designéra Arneho Jacobsena se letos opět dostávají do módy. Neodmyslitelně patří ke skandinávskému designu, který je teď hodně trendy. Hrnečky nebo příbory s písmeny v interiéru sehrají i roli uměleckého díla.

Foto: Scout & Co (2x), Skandivis (3x)

Nádobí navržené designérem Arnem Jacobsenem se hodí do všech minimalistických, skandinávských a industriálních interiérů.

Článek

Designér Arne Jacobsen navrhl hrníčky zdobené písmeny už v roce 1937 pro dánskou Aarhuskou radnici. Tento design je navržený ve stylu Bauhausu, který vyznával jednoduchost a řemeslnou kvalitu.

Ve škole Bauhausu si umělci hodně hráli s typografií a snažili se o jednoduché geometrické formy písmen, které jsou lehce rozpoznatelné a nekomplikované.

Foto: Indie art & design, Einrichten-design.de

Kuchyň můžete oživit utěrkou, která je jen volně inspirovaná tvorbou Arneho Jacobsena.

Nádobí s písmeny patří k jednoduchému a čistému skandinávskému stylu, který je letos hodně trendy. Skandinávský styl vyzdvihuje přírodní materiály, které nechává vyznít v jejich prostotě.

Jsou mu vlastní jednoduché a čisté linie, světlé barvy a inspirace přírodními tvary. Jacobsen tak navrhl i ikonická křesla inspirovaná třeba vejcem, labutí nebo tulipánem.[celá zpráva]

Foto: Skandivis

Stojánky na vajíčka s písmeny mají jednoduchý design.

Řada designérů se tvorbou Jacobsena volně inspiruje a navrhují například nástěnné bílé talíře s písmeny nebo povlečení, které nechává plně vyniknout kráse typografie.

Foto: Scout & Co

Děti se mohou díky speciálnímu nádobí nenuceně naučit abecedu.

Uvedený typ porcelánového nádobí jistě ocení i maminky s dětmi, hrnečky s různými číslicemi totiž mohou sloužit jako pomůcka pro učení matematiky. Z písmen na nádobí zase mohou děti stavět slova, podobně jako je tomu u hry Scrabble.

Foto: Skandinavis

S písmeny si můžete pořídit i dózy nebo mlékovku.

Hrníčky můžete využít i jako stylové vázy nebo květináče. V tomto designu vzniká i ložní povlečení, které zpestří jednoduchou ložnici. Aby vynikla krása písmen, měl by být interiér zařízen co nejstřídměji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám