Hlavní obsah

V poetickém hotelu z písku nemá moderní technologie místo

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V romantickém egyptském ekologickém hotelu Adrère Amellal na libyjských hranicích si jen tak nezatelefonujete. Poetika hotelu totiž spočívá v naprostém odříznutí od moderních technologií a v interiérech zařízených v uklidňujícím přírodním stylu.

Foto: Profimedia.cz

V hotelu se svítí svíčkami, což prostoru dodává spirituální atmosféru.

Článek

Do hotelu není zavedena elektřina a ve společenských prostorách chybí mobilní signál. To by se mohlo na první pohled zdát jako nepřekonatelný problém.

Hoteliéři v těchto nedostatcích ale naopak vidí přednost. Hosté si totiž v takovém prostoru mohou plně odpočinout od moderního světa.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je monumentální stavbou s přiznaným trámovím.

Hotel Adrère Amellal je postaven čistě z přírodních materiálů. Dominují mu písek a dřevo. Tyto materiály působí teplým dojmem, který ještě umocňuje zvolené osvětlení. V hotelu se svítí pouze svíčkami ze včelího vosku, petrolejovými svítilnami nebo pochodněmi.

Foto: Profimedia.cz

Pokojům dominují přírodní materiály.

Hotel je navržen tak, aby plně splynul se svým okolním prostředím, jehož součástí jsou olivovníky, pískovcové skály i palmové háje. Pokoje mají výhled na jezero Siwa.

Foto: Profimedia.cz

V okolí hotelu je písku opravdu hodně. Použít ho jako materiál pro stavbu tak bylo nasnadě.

Na stavbu hotelu byly využity materiály dostupné v okolí, kromě písku a hlíny tedy i solné kameny nebo palmové listy. Hotel má přirozené větrání, odpadní voda nejprve putuje do usazovacích nádrží a pak je odvedena do izolovaného mokřadu. Jídlo se připravuje na grilech.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru pokojů dominuje světlé dřevo a ratan.

Návštěvníci mohou díky přenocování v hotelu na vlastní kůži poznat, jak se v drsných pouštních podmínkách kdysi dávno žilo.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Za návštěvu stojí ale třeba i hotel postavený podle vzoru fantazijní hobití nory. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám