Hlavní obsah

Nábytek do restaurací může vzniknout i z pneumatik nebo plechových nádob

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si zařizujete restauraci nebo obchod a nemáte moc finančních prostředků, můžete se nechat inspirovat levným recyklovaným nábytkem. Vhod přijdou rozbité mísy, staré knihy, plastové kelímky i menší kanystry od olivového oleje.

Foto: Novinky

Stolek do restaurace nebo obchodu můžete vytvořit i z nepotřebných pneumatik nebo sudů od vína.

Článek

V exteriéru restaurace, která vaří z bio potravin, bude efektně vypadat zahrádka vytvořená z levných dřevěných europalet, ve kterých se přepravuje zboží.

Zahrádku můžete zpestřit i květináči, které vytvoříte z plechových nádob od různých druhů olejů nebo naložené zeleniny.

Foto: Novinky

Prázdné kanystry od olivového oleje poslouží jako designový květináč.

Pokud si zařizujete literární nebo divadelní kavárnu, můžete zkusit použít knihy, jejichž obálky jsou pro vás uměleckým dílem. Nebo prostě využijte jen ty, které nečtete a jinak nevyužijete.

Foto: Novinky

Na designovém veletrhu byl nedávno k vidění zajímavý nápad znovuvyužití knih. Díky vloženému stínidlu mohou sloužit jako lustry.

V pizzeriích a restauracích, kde se vaří středomořská kuchyně, zase zabodujete s lampami vytvořenými z rozbitých mís. Pokud máte půlku mísy, můžete mít nástěnnou lampu, pokud jen čtvrtku, využijte ji na rohové osvětlení.

Foto: Novinky

Půlku rozbité mísy můžete využít jako kryt pro nástěnné svítidlo.

V nočním klubu nebo v restauraci na plovárně zaujmete s osvětlením vytvořeným z plastových kelímků. Jeho efekt oceníte hlavně v noci, kdy dostane nevšední bublinkovou strukturu. Podobně můžete pracovat i s barevnými kelímky, které dodají interiéru na hravosti.

V klasických hospodách a barech pak můžete uplatnit i recyklované lahve od piva nebo od vína. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Nevyužité kelímky se mohou stát základem pro výrazné osvětlení.

Designéři jsou ve využívání nepotřebných materiálů v poslední době mnohem víc aktivní. Předměty, kterým dávají šanci na druhý život, získávají obdiv milovníků ekologie a opětovného využití věcí.

Holandský designér Diederik Schneemann se například před časem rozhodl pro své návrhy využít nepotřebných starých plážových bot a vytvořil z nich efektní nábytkové kusy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám