Na pozemek o velikosti 6000 m² se přijíždí autem po cestičce, která pokračuje na parkoviště ukryté pod domem. Takto umístěné parkování jednak ponechává auta ukryta pohledu ze zahrady a zároveň navozuje dojem, jako by se dům částečně vznášel ve vzduchu. Sami architekti skromně podotýkají, že zanoření parkovací plochy pod dům je jen prostým architektonickým řešením, které má ovšem velký vizuální efekt.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Na parkoviště se přijíždí po kamínkové cestě ze strany domu.

Na parkoviště se přijíždí po kamínkové cestě ze strany domu.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Z určitého úhlu pohledu dům vypadá, jako by zčásti visel ve vzduchu...

Z určitého úhlu pohledu dům vypadá, jako by zčásti visel ve vzduchu...

FOTO: Christiaan de Bruijne

Vila koncipovaná v přísně minimalistickém stylu působí z vnějšku elegantně a jakoby abstraktně. Její interiér je pak navržen se snahou vytvořit maximálně teplé a útulné prostředí zasazené do okolní krajiny, s níž je v bezprostředním kontaktu.

Soukromou a společenskou část domu oddlěnuje stěna.

Soukromou a společenskou část domu odděluje stěna.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Společenská zóna domu funguje jako jeden velký otevřený prostor, kde se vaří, jí a kde se lidé psolu baví.

Společenská zóna domu funguje jako jeden velký otevřený prostor, kde se vaří, jí a kde se lidé spolu baví.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Kuchyně je zařízena a vybavena velice moderně.

Kuchyně je zařízena a vybavena velice moderně. Nábytek nemá žádné viditelné úchyty.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Hlavní obytné prostory dvoupatrové rezidence jsou stěnou jasně rozděleny do dvou částí. Společenská zóna vily je vpředu a zahrnuje velký prostor s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem. Veškerý nábytek v obýváku je navržený a vyrobený na zakázku. Kuchyňské spotřebiče, úložné prostory, krb i audio soustava jsou integrovány do stěny.

Příjemně oživujícím prvkem minimalisticky laděného interiéru je konferenční stolek v obývacím pokoji z kusu dřeva.

Příjemně oživujícím prvkem minimalisticky laděného interiéru je konferenční stolek v obývacím pokoji z kusu dřeva.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Výhled z obývacího pokoje je nasměrován do bízkého lesa.

Výhled z obývacího pokoje je nasměrován do blízkého lesa.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Sounáležitost prostoru obýváku a zastřešené terasy je podtržena společnou betonovou podlahou.

Sounáležitost prostoru obývacího pokoje a zastřešené terasy je podtržena společnou betonovou podlahou.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Vybíhající roh střechy podpírá široký sloup.

Vybíhající roh střechy podpírá široký sloup.

FOTO: Christiaan de Bruijne

Hezký výhled do lesa nabízí také ložnice rodičů.

Hezký výhled do lesa nabízí také ložnice rodičů.

FOTO: Christiaan de Bruijne

V zadní části domu, ukryta za stěnou, je soukromá zóna, kde je pětice ložnic, koupelna, dvě studovny a zkušebna s pianem. Trochu stranou zůstává pak ještě jeden obývací pokoj, který je zařízen velkou sedací soupravou a krbem.

Hlavní ložnice

Hlavní ložnice

FOTO: Christiaan de Bruijne

V přísně minimalistickém stylu je navržena i koupelna sousedící s hlavní ložnicí.

V přísně minimalistickém stylu je navržena i koupelna sousedící s hlavní ložnicí.

FOTO: Christiaan de Bruijne

FOTO: Christiaan de Bruijne

Obývací zóna vily, jejíž celkový součet podlah činí 480 m², je orientovaná na jih. Oblá skleněná stěna stírá rozdíl mezi interiérem a exteriérem. Obyvatelé si tak mohou v maximální míře užívat pohledu na les, který mají doslova před sebou. Střechu nad terasou, jež přesahuje přes úroveň obývacího pokoje, podpírá široký sloup.

Nákresy: 123DV (3x)