Hlavní obsah

Toužil po jednoduchosti a reprezentativnosti. Prostorný byt dovedl k dokonalosti

Prostorný byt s terasou v moderní rezidenci téměř v centru Prahy zaujal Oskara především výbornou dopravní dostupností. Zajímal se o něj už v čase výstavby, ale poprvé ho navštívil, až když byl nově upraven a kompletně vybaven.

Foto: www.modernibyt.cz

Punc luxusu dodávají obývacímu pokoji hedvábné závěsy Sense barevně sladěné s kobercem a tapetou. Skříňky a stěna za televizorem jsou zhotovené z masivu amerického ořechu stejně jako podlaha. Obývací pokoj lze v teplých letních dnech propojit s terasou.

Článek

Nelíbilo se vám původní řešení interiéru?

Ke změnám a optimalizaci dispozičního uspořádání mě přivedla designérka Dája Šulcová, kterou jsem na základě doporučení oslovil. Viděl jsem interiéry kolegů a další její práci, která se mi líbila. Líbil se mi také její přístup v jednání, získal si mě její způsob uvažování a kreativita.

Foto: www.modernibyt.cz

Část obývacího pokoje je vyhrazena čtenářskému koutku, kterému vévodí křeslo Flat 1. Stěna byla využita jako úložný prostor. Na míru zhotovený nábytek je z MDF desek lakovaných do vysokého lesku. Komfortní posezení zaručuje kožená sedací souprava Rey.

Hned při prvním jednání na schůzce s developerem jsem ocenil její znalosti, zkušenosti a cítil jsem, že se na ni mohu plně spolehnout. Byt pro moje potřeby upravila dispozičně rozhodně vhodněji a vše už pak dojednávala s developerem sama.

Co jste od bytu očekával?

Požadoval jsem jednoduchost, design a reprezentativní úroveň interiéru. Občas si sem zvu také hosty. Mám rád jednoduché moderní linie, žádné přeplněné a zdobné interiéry. Jde mi o to, aby byl interiér praktický a bylo ho možné snadno udržovat v čistotě. Potrpím si na upravený vzhled a jsem pořádkumilovný.

Foto: www.modernibyt.cz

Chybějící jídelní stůl nahrazuje barový pult zhotovený z corianu a barové židle Kayak značky MIDJ. Kuchyňská sestava skříněk je zhotovená na míru z MDF desek lakovaných do vysokého lesku a je vybavená spotřebiči Miele.

Vybíral jste si barvy?

Určitě jsem se k nim vyjádřil, ale ne nijak detailně. Mám rád neutrální barvy a jejich kombinace. Nesnesl bych zde třeba žlutou, zelenou, červenou, modrou či oranžovou barvu. Nic nápadného. Nemám nic proti výrazným barvám, ale barevně nápadné interiéry se mi nelíbí. S tím souvisí i materiál a veškeré vybavení interiéru.

Foto: www.modernibyt.cz

Originálně zpracovaná stěna v záhlaví lůžka je čalouněná sametem Varese (Designers Guild), obložená zrcadly a nad poličkou pokrytá tapetou Glass (Elitis). Všechen nábytek je vyrobený na míru a lakovaný do vysokého lesku.

Nechtěl jsem nic předraženého, ale vsadil jsem na kvalitu a nadstandard. Je to praktické i do budoucna. Byt si i výhledově určitě udrží svou cenu.

Jaký byl váš první dojem po nastěhování? Poprvé jste byt spatřil až po dokončení.

Ano, a byl moc hezký, ale chyběly tady obrazy, plastiky, prostě nějaké drobnosti, které by ho zútulnily. Chtěl jsem si dekorace vybírat sám, potřebuji mít k těmto předmětům určitý vztah. Postupně přišlo i na ně a určitě budou ještě nějaké další drobnosti následovat.

Foto: www.modernibyt.cz

Ani v ložnici určené hostům nechybí luxusní závěsy značky Designers Guild a na stěně v záhlaví lůžka tapety značky Elitis. Lůžko s nočními stolky je zhotoveno na míru z matně lakované MDF desky.

Máte dostatek úložného prostoru?

Ano. Díky šatně, která vznikla z prodloužené chodby, a vestavným skříním zhotoveným na míru v každé místnosti je ho tu dostatek. Praktická je i komora, v níž je umístěna pračka se sušičkou. Bydlím tady zatím sám, ale byt je vhodný i pro dvě osoby, případně i pro rodinu. Ložnici s koupelnou určenou hostům můžeme snadno upravit jako dětský pokoj. Možná to není na první pohled patrné, ale byt má zhruba sto metrů čtverečních.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelnu pro hosty tvoří velký sprchový kout obložený lesklou černou mozaikou For Seasons (Supergres) s armaturami C. A. E. a závěsnou skříňkou zhotovenou na míru s umyvadlem značky GSI.

Vím, že hodně cestujete. Na co se tu nejvíc těšíte, když se vracíte domů?

Moc mě baví koupelny. Hodně se mi líbí ty černé mozaiky. Uklidňuje mě, když se sprchuji a kout se pěkně zapaří, tady rád relaxuji. Jsem nadšený i z drobností. Příjemné na užívání jsou magnetické kliky, ale vyhovují mi i přítlakové systémy otevírání úložných prostor, které nepotřebují žádné úchytky. Také se mi líbí prosklené dveře, které dělají prostor opticky vzdušnější.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice majitele je volně propojena s otevřenou šatnou. Přes posuvné skleněné dveře lze vstoupit do koupelny vybavené dvěma umyvadly značky GSI a armaturami C. A. E., klozetem a sprchovým koutem obloženým lesklou černou mozaikou For Seasons (Supergres).

Všimla jsem si, že nemalé plochy interiéru pokrývají tapety. Jste jim nějak zvlášť nakloněn?

Nebyl to žádný můj speciální záměr. Jen jsem si přál aspoň některé zdi odlišit, ale nevěděl jsem jak. Okouzlila mě ale jedna originální chlupatá tapeta u mého kamaráda, tak jsem se zmínil paní Šulcové, že by se mi něco podobného líbilo. Výsledek se dostavil. Nejen tapetami skvěle vystihla moje přání. Jsem tady opravdu spokojený.

Reklama

Související témata:

Související články

Romantický domov za Prahou ovládl duch Provence

Smutná zpráva pro mnoho mužů je, že řada žen už nečeká, až jim manžel daruje dům. Úspěšná manažerka si ho většinou koupí sama. Pokud si k němu pořídí i psa,...

Výběr článků

Načítám