Hlavní obsah

Unikátní postel, která se naladí na tlukot vašeho srdce

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou-li vaše dny hektické a naplněné stresem, je jen přirozené, že alespoň spát toužíte v atmosféře pohody a klidu. A není-li právě nablízku někdo, kdo by rozuměl vašim přáním a tužbám, proč by to nemohla být právě postel, která porozumí přímo vašemu srdci? Že to zní trochu scestně? Zní, ovšem pouze pokud jste ještě neslyšeli o lůžku zvaném Tranquility Pod, tedy Tobolka klidu.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní lesklá spací tobolka se hodí prakticky do jakéhokoli interiéru.

Článek

Tato vizionářská postel ukrytá ve skořepině z laminátu s jemným lesknoucím se gelovým povrchem je skutečně navržena tak, aby člověka přepravila do říše snů tím nejpříjemnějším myslitelným způsobem.

Spáč je po ulehnutí na matraci z paměťové pěny chráněn díky uzavřenému tvaru skořápky až před 90 procenty okolních ruchů, které naopak nahrazuje příjemná uklidňující hudba reprodukovaná z připojeného iPodu nebo smartphonu sadou čtyř reproduktorů o výkonu 80 wattů. Aby toho nebylo málo, doplňuje ji subwoofer, který rozechvívá celé lůžko do příjemných uspávajících vibrací.

Foto: Profimedia.cz

Po vnitřním obvodu je rozmístěno 50 LED diod, které díky speciálnímu senzorickému systém lůžka mohou poblikávat ve stejném rytmu, jakým bije srdce usínajícího člověka.

Čím se ale Tobolka vymyká od ostatních podobně konstruovaných postelí, je speciální systém vybavený senzory sledujícími tep člověka. Podle něj lůžko sesynchronizuje pomrkávání padesátky LED diod umístěných na vnitřním obvodu skořepiny. Lze tedy bez nadsázky říci, že se postel sama naladí na frekvenci tlukotu srdce usínajícího člověka a přizpůsobí se mu.

Lůžko má kruhový tvar o průměru 193 cm. Jeho matrace spočívá na vodní posteli s osmiúhelníkovým půdorysem. Teplotu vody v rozpětí od 29 do 32 °C lze (stejně jako například hlasitost a druh hudby) nastavovat pomocí ovládacího panelu nebo přes speciální aplikaci v připojeném smartphonu.

Vnější rozměry postele, jež má nosnost 159 kg, činí 198 cm v průměru a 106 cm na výšku. Cena za tento velmi neobvyklý kus nábytku je 600 000 korun.

Reklama

Související články

Unikátní postel odkrývá hvězdné nebe

Usínání uprostřed ztichlé panenské přírody jen s hvězdným nebem nad hlavou patří k nejčastějším představám o romantickém spánku. Postel, která spáčům takové...

Výběr článků

Načítám