Hlavní obsah

Klasické i netradiční květinové vazby, které potěší každou ženu

Novinky, Pavel Hruška

Blíží se Mezinárodní den žen - ať už ctíte tento svátek, nebo květnový svátek matek, příležitostí, kdy můžete svou milou, manželku, maminku či babičku obdarovat květinou, je přece mnohem více!

Foto: Petr Horník, Právo

Čokoládové květiny

Článek

Zkuste to nevšedně. Krásný svátek všem ženám přeje florista Pavel Hruška.

Čokoládové květiny zavoní jinak

Ve vodní lázni je rozpuštěná kvalitní 60% čokoláda. Štětcem pak potřeme okvětní plátky. Je velmi zvláštní cítit vůni růže, snoubící se s čokoládou. Stejně tak můžeme ozvláštnit i gerberu a karafiát.

Foto: Petr Horník, Právo

Skořicová růže

Skořicová růže a cukrový karafiát

Rozmíchaným bílkem potřete plátky nebo konečky plátků květů a namočte do cukru, dortových perliček nebo skořice. Bílek výborně lepí a květům neublíží.

Foto: Petr Horník, Právo

Cukrový karafiát

Azalka s bílými pírky

Bílá miniazalka je ozdobena tillandsií (islandský mech). Srdíčko je polepeno bílými pírky, červené srdíčko je vytvořeno z andělských vlasů a polepeno dvěma dřevěnými srdíčky. Celou kompozici dotváří silný floristický drát ve tvaru spirálek.

Foto: Petr Horník, Právo

Azalka s bílými pírky

Narcis v srdci

Základem srdíčka je drát, kolem něhož je omotaná dřevitá vlna, místy polepená javorovými nažkami.

Foto: Petr Horník, Právo

Narcis v srdci

Celé srdíčko je nabarvené barvou na textil. Ozdobu tvoří zelené drátky (andělské vlasy) a žlutavé korálky na červeném drátku. Nitro srdíčka je vyplněno silnější fólií, do níž jsou vsazeny přirychlené narcisky.

Echeveria s krystaly

Sukulentní dužnatka Echeveria je přesazena do srdíčka, ozdobena drátkem s plastovými krystaly. Pro zjemnění je povrch srdce (který jsme postříkali lepidlem ve spreji) posypán levandulovou drtí.

Foto: Petr Horník, Právo

Echeveria s krystaly

Reklama

Výběr článků

Načítám