Hlavní obsah

Japonské designérské studio navrhlo lampu a sprchu v jednom

Novinky, tnk

V Japonsku mají obyvatelé velkých měst často nouzi o dostatek životního prostoru. Designérské studio Nendo ale navrhlo sprchu a lampu v jednom, která i obyvatelům miniaturních bytů umožní mít čtecí koutek s lampou nebo lustrem a zároveň i pohodlnou sprchu.

Foto: archiv studia Nendo (5x)

Designéři vytvořili čtecí a sprchovací koutek v jednom.

Článek

Designová lampa a sprcha v jednom nese název Vodní sen (Water dream) a jsou jí vlastní minimalistické linie a industriální design. Japonské designérské studio Nendo ji navrhlo pro společnost Axor. Sprcha vznikla ve třech variantách. Jako lustr, nástěnná lampa i volně stojící lampa.

Šéfem renomovaného japonského designérského studia je architekt Oki Sato přezdívaný Nendo. Zabývá se moderním a jednoduchým městským designem s prvky japonského smyslu pro čistotu tvarů a jednoduchost.

Foto: archiv studia Nendo

Designérům se podařilo zachovat klasický tvar lustru.

Stojací sprchovou lampu je možné přenášet a využít ji tak třeba i na zahradě nebo na terase s odtokem vody. Sprchuje se vsedě na křesle nebo lavici, což je v Japonsku (na rozdíl od Evropy) hodně oblíbené.

Foto: archiv studia Nendo

Sprchová lavice slouží pro hygienu ve dvou.

Nábytek s obnaženou konstrukcí je v současné době hodně trendy. Hodí se do interiérů s betonovými zdmi, režným zdivem a masivními nábytkovými kusy. Prostor totiž tyto prvky dovedou odlehčit a dodají mu vzdušnost.

Foto: archiv studia Nendo

Osvětlení vzniklo v černé, stříbrné a bílé variantě.

Tato koupelnová kolekce zaujme nejen majitele malých bytů, ale je i inspirací pro vlastníky hodně prostorných koupelen. Ti mohou lustry umístit do místností, které slouží jako společenské s dostatkem světla a využít je i jako velkorysou koupelnu, ve které bude doslova pršet.

Foto: archiv studia Nendo

V prostorné koupelně vytvoří lampy dojem sprchování v dešti.

Nová sprchová a osvětlovací řada od Nenda bude představena na veletrhu Maison & Objet Asia v Singapuru od 10. do 13. března.

Studio má ve svém portfoliu další zajímavé interiérové kousky do bytů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám